Emniyet genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı 18 Mart 2019 tarihi itibari ile yeni duyurular yayımladı. Adayların uzun süredir beklediği Bekçi alım ilanları yayımlandı ve adaylar başvurularına başladılar. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere bekçi alımı hakkında, başvuru şartları, başvuru bilgileri ve sınav ücreti hakkında detaylı bilgiler paylaşacağız.

İL İL KONTENJAN DAĞILIMI:

Polis Akademisi Başkanlığı Türkiye Geneli 81 il için bekçi alacak. Bu yönde iki fakrlı ilan yayımlandı. Yayımlanmış olan duyurulara göre Polis Akademisi Başkanlığı 20191 kapsamında Tğrkiye Geneli 8 bin bekçi ve 2019/2 kapsamında ise ANkara ve istanbul ilçeleri için 187 bekçi alımı gerçekleştirecek. 

2019/1 8 Bin bekçi kadro dağılımını tablo halinde grmek için Buraya Tıklayınız.

2019/2 Ankara ve İstanbul ilçeleri için kadro dağılımını görmek için Buraya Tıklayınız.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Toplamda8 Bin 187 bekçi alımı yapılacak olup adaylardan ise, bazı genel ve özel şartlar aranacak.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Silah Taşımasına veya Sİlahlı Görev yapmasına engel olabilecek durumu olmamak, 
  • Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak Güvenlik Soruşturması be arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak,
  • En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, 18 Yaşını Tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,
  • En az 164 cm boyunda olmak, Beden kitle İndeksi 18 ile 24 arasında olmak, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Alkol Uyuşturucu gibi maddelerde tedavi görmemiş veya görmüyor olmak,
  • Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak, Askerliğini yapmış olmak,

ÖN BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN ALINACAK!

Adaylar başvurularına Bugün ( 18 Mart 2019 ) tarihi itibari ile başladılar. Buna göre Polis Akademisi Başkanlığı ön başvuruları en geç 01 Nisan 2019 tarihine kadar alacak ve adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 17:00 a kadar https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

BAŞVURU ÜCRETİ VE YATIRMA TARİHLERİ:

Çarşı ve mahlle bekçiliğin başvuru yapacak adaylardan başvuru ücreti istenmektedir. Buna göre adaylardan, başvuru ücreti olarak 130 TL talep edilmete ve adaylar başvuru ücretini başvuru tarihleri içerisinde yatırmaları gerekmektedir. Buna göre sınav ücreti 18 mart 2019 tarihi ile 01 Nisan 2019 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.

Sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. (İnternet Bankacılığından ücret yatıran adaylar dekont çıktısı almaları gerekmektedir.) Ayrıca Başvuru kılavuzlarını inceleyerek ilanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve başvuru yapabilirler.

2019/1 8 Bin Bekçi Alımı Başvuru Kılavuzu

2019/2 187 Bekçi Alımı Başvuru Kılavuzu

Editör: TE Bilisim