Adalet Bakanlığı yayımlamış olduğu ilana göre, bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak için farklı kadro ve pozisyonlarda toplamda 41 memur personel alımı yapacağını belirtti. Adaylar başvurularını başvuru şartlarına göre gerçekleştirecek olup, ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartıda aranacaktır. İlanın devamında boş pozisyonlara, aranan şartlara ve başvuru bilgilerine ulaşabilirsiniz.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Adalet Bakanlığı adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, alım yapılacak pozisyonların gerektirdiği eğitim seviyesindeki nitelikleri taşımak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu puan durumuna göre en az 60 ve en az 70 puan almış olmak ve ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak nitelikleri aranacaktır.

ALIM POZİSYONLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı iki farklı ilan yayımlamış olup, bu yönde her ilanda alım pozisyonları farklıdır. Yayımlanan ilanlara göre Adalet Bakanlığı 20 kişilik kadro ile Çözümleyici ve 21 kişilik kadro ile Sözleşmeli Bilişim personeli alımı yapacağını belirtti. Buna göre aşağıda kadro dağılımlarına ulaşabilirsiniz.

Çözümleyici Kadroları: Adalet Bakanlığı alımını yapacağı 20 Çözümleyici pozisyonu için, Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş 10 kişi, Bilgisayar Mühendisliği bölmü mezunu 8 kişi ve Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş 2 kişi olmak üzere toplamda 20 kişi alacaktır. Ayrıca adayların bu kadro çin Kamu Personeli Seçme Sınvından KPSSP3 puan türüne göre en az 60 puan almış olmaları şarttır.

Sözleşmeli Bilişim Personeli: Adalet Bakanlığı 21 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli olarak bilişim personeli alacak ve bu kadroların dağılımı, Yazılım Geliştirme Uzmanı 3, Çözüm Mimarı 1, Bilgi Güvenliği Takım Lideri 1, Yazılım Geliştirme Uzmanı 2, Veritabanı Uzmanı 2, Ağ Altyapısı Uzmanı 2, Proje Yöneticisi 1, Uygulama Sunucusu Uzmanı 2, Yazılım Geliştirme Uzmanı 4, Sistem Uzmanı 2 ve Bilgi Güvenliği Uzmanı 1 olmak üzere toplamda 21 kişi alınacaktır. Adayların bu kadrolar için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR: 

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 22 Ocak 2018 tarihi itibar ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 31 Ocak 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını Adalet Bakanlığı resmi internet sayfası olan www.adalet.gov.tr adresinde bulunan başvuru formunu eksiksiz doldurup imzalamak sureti ile son başvuru gününe kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya posta yolu ile yapılması gerekmektedir. Bunundışında yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektr. Adaylar başvuru formlarına ve ilanların tam metinlerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirleri.

Çözümleyici İlanı

Sözleşmeli Bilişim Personeli İlanı