Adalet Bakanlığı bünyesindeki memur person eksikliği için 2 bin 500 kişilik kadro ile memur personel alım duyurusu yayımlamıştı. Ancak başvuruların 13 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlaması ile birlikte artık sona eriyor! Adaylar başvurularını en geç bugün içerisinde yapmaları gerekmektedir.

Başvurular, bugün mesai saati bitimine kadar Adana, Ankara, Bursa, Denzl, Erzurum, İstanbul, İstanbul Anadolu, Şanlıurfa Adalet Komsyonu Başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere herhangi bir adalet komsyonu başkanlığına yapılması gerekmektedir.

ALIM ŞARTLARI NELERDİ?

Adalet Bakanlığı bünyesine toplamda 2 bin 500 kişilik kadro ile alım yapmaktaydı. Bu kadroların 2 bin 250 si Zabıt Katiplerine ve 250 si Mübaşirlere verilidi. Adaylar 13 Ekim 2017 tarihi itibarii ile başvurularına devam etmekyedi. Adaylardan bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aranıyor.

Adaylardan özel olarak, Mübaşir adayları için en az lise ve dengi okul mezunu olmak ve Zabıt katipleri için, Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların itcaret veya bilgisayar bölümlernden mezun olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itbarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen dakitlo ya da bilgisayar sertfkasına sahip olmak şartları aranmaktadır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilanı inceleyebilirler.