Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için alım ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre toplamda 1600 kişilik boşluk ile Hakim ve Savcı adayı alımı yapılacak. Söz konusu ilan 18 Ekim 2018 tarihinde ilan edilmiş olup adaylar başvuruların başlamasını beklemekteydi. Başvuruların başlamasına çok az kaldı ve İşin Olsa ekibi olara ksizlere birkez daha ilgili ilan hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

İLANIN DETAYLARI:

Adalet Bakanlığı yayımladığı ilana göre 1600 kişilik boşluk ile, 100 İdari yargı Hakim adayı, 500 Avukatlık Mesleğinden Hakim ve Savcı adayı ve 1000 adli yargı hakim ve savcı adayı alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Söz konusu olan ilana başvuru yapmak isteyen adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini ülkenin heryerind yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suö hükümlülüğü bulunmamak, Hakim ve Savcılık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranış içerisinde olmamak, Adli yargı ve Savcı adaylığı ile idari Hakim adaylığı için Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak ve Avukatlık Mesleğinden alınacak adli yargı hakim ve savcı adaylığı için, Yazılı yarışma sınav tarihi itibari ile avukatlık mesleğinde filen en az 3 yıl çalışmış olmak ve Yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayı itibari ile 45 yaşını doldurmamış olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca Adli yargı - avukatlık adli yargı adayları için hukuk fakültesinden mezun olmak veya herhangi bir yabancı fakülteyi bitirip Türkiye hukuk fakültesi programlarından eksik kalan derslerden sınavda başarılı olmuş olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Söz konusu ilan 18 Ekim 2018 tarihinde yayımlanmış olup adaylar başvuruların başlamasını beklemekteydiler. Buna göre adaylar başvurularna 01 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 08 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden elektronik ortamda bireysel olarak yapılacaktır. 

Sonrasında ise Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından Yazılı Yarışma sınavları 29 Aralık Cumartesi Günü Ankara'da iki oturumda yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.