Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Müdürlüğü yaptığı duyurusunda 7 bin bekçi alımı sınav sonuçlarının açıklandığını kamuoyuna aktardı. Merakla sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen binlerce aday için heyecanlı bekleyiş son buldu. Bizim de sıklıkla dile getirdiğimiz ve sizlere hatırlatmak gayesinde olduğumuz bekçi alımlarıyla alakalı süreç ilerlemeye devam ediyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber adaylar puanlama sisteminin nasıl olduğunu da merak etmekteler. Türkiye genelinde 20 Ekim 2018 gününde yapılan bekçi alımı sınavında, binlerce aday ter dökmüş, başarılı olabilmek için sonutlara yanıt vermeye çalışmıştı. Kurumun açıklamasıyla son bulan sınav süreci hakkında aktarılan detaylar aşağıda yer almaktadır.

Sınav sonuçlarına itiraz süreci

Sınav sonuçlarına itirazda bulunmak isteyen adaylar 30 Ekim 2018 tarihi saat 18.00' a kadar itiraz başvurularını gerçekleştirebilecekler. Kurum tarafından yayımlanan bu duyuru dahilinde, belirtilen tarih ve saatten sonraki itiraz başvurularının dikkate alınmayacağı da vurgulanmaktadır. İlgili adaylarımızın dikkatine sunarız.

Puanlama sistemi nasıl yapıldı?

Puanlama da her soru eşit puan ağırlığına sahipti. Başarılı puan hesaplamasının formülü ise [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] olarak aktarıldı.  Yanlış cevapların doğru cevapları etkilemediği sınavda adaylar belirtilen puanlama sistemi üzerinden sonuçlarına ulaşım sağladılar. Kamuya yakın tarihte alınması beklenen 10 bin bekçi alımı için ilk siz bildirim almak isterseniz mobil uygulamalarımızı indirebilir isinolsa.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

iOS TIKLAYINIZ

Android TIKLAYINIZ

Sınav sonuçlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ