Özel sektör işletmelerine ve kamuya İŞKUR üzerinden personel, memur ve işçi alımları gerçekleştiriliyor. Ayrıca, bu alımlarda bankalara yönelik ilanlara dahi rastlamak mümkündür. Her gün binlerce kişilik memur personel alım ilanının yayımlandığı İŞKUR üzerinden, çok sayıda işsiz vatandaşın iş arayışına son verilmekte, çok sayıda istihdam gerçekleştirilmektedir. Bu istihdam rakamlarında yıllık duruma bakıldığında yaklaşık 1.2 milyon kişilik bir istihdamın gerçekleştirildiği görülmektedir. Şuanda da hala İŞKUR üzerinden başvurulmayı bekleyen 62 bin kişilik açık iş ilanı bulunmaktadır. Bu ilanlarda; memur, personel ve işçi kadrosuna alımlar söz konusudur.

HANGİ EĞİTİM DÜZEYLERİNDEN ALIMLAR YAPILIYOR?

İŞKUR üzerinden yapılan memur personel ve işçi alımlarında, tüm eğitim düzeylerinden ilanlar bulunmaktadır. Hatta okuryazar durumda olan adaylar için de ilanlar vardır. Bu ilanlara başvuru yapabilmek için İŞKUR üye profilinizin olması ve iş arayan durumunuzun aktif olması gerekmektedir. Üyeliği bulunmayan vatandaşlar, online olarak ya da bireysel şekilde müracaat ederek üye olabilirler. İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerinde, İŞKUR tarafından görevlendirilmiş iş ve meslek danışmanları aracılığıyla istihdam programlarına katılmak ve başvuru yapmak mümkündür.

İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI

İŞKUR aracılığıyla yayımlanan özel sektör ve kamu iş ilanlarının yanı sıra, yürütülen iş başı eğitim programıyla da istihdama katkı sağlanmaktadır. Mevcutta bahsedilen 62 bin kişilik bu açık iş ilanları arasında, meslek öğrenme imkanı sunan iş başı eğitim programları da yer alıyor. Başvurmak için İŞKUR iş ve meslek danışmanlarına müracaat edebilirsiniz. Binlerce farklı meslek ve iş kolundan ilanlara başvuru yapmak ya da ön bilgi sahibi olmak için resmi İŞKUR web adresini ziyaret edebilirsiniz...