2018 yılına dair personel alımlarında son günleri yaşadığımız Ekim ayı itibariyle, başvurulara açılan ve sürecin halen devam ettiği ilanları derleyerek; ziyaretçilerimize sunmak istedik. Çeşitli kurum ve kuruluşlara yapılan personel alımlarında aralarında en az 50 KPSS puan şartının arandığı ilanların yanı sıra 70 KPSS puan şartının arandığı ilanlar da yer almaktadır. Yayımladığımız bu derleme ilanların başvuru süreçleri, başvuru şartları ve koşullarının aktarılmasının yanı sıra, ilgili başvuru bağlantılarına erişim sağlamakta mümkün durumdadır.

Hangi Kurumlar Personel Alımı Yapıyor?

Bahsi geçen ilanlar tüm ilanlarda olduğu gibi Devlet Personel Başkanlığı (DPB) resmi web adresi üzerinde kamuoyuna duyurulmaktadır. Bahsi geçen ilanları yayımlayan kurumlar:

1-Devlet Opera ve Balesi 

2-Diyanet İşleri Başkanlığı

3-Fatih Belediyesi

4-TÜBİTAK 

5-Enez Belediyesi 

6-Devlet Hava Meydanları İşletmesi 

7-Orhaneli Belediyesi

İlanlara başvurular hakkında bilgilere nasıl erişilir?

Tüm ilanlarda farklı niteliklere göre alım yapıldığın, başvuru şartları farklılık göstermektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylarda aranacak ortak şartlar ise kamu haklarından mahrum olmamak, T.C vatandaşı olmak, akıl ve fiziki sağlık sorunu bulunmamak, herhangi bir kamu görevinden uzaklaştırılmamış olmak, ek başvuru şartlarını barındırmak, güvenlik soruşturması olumlu çıkmak şeklinde özetlenebilir. İlanlara ulaşmak ve başvuru hakkında tüm bilgileri öğrenmek isteyen ziyaretçilerimiz dpb.gov.tr adresini ziyaret ederek; tüm ilanlara erişim sağlayabilirler.

Hangi pozisyonlara alım yapılacak?

Yayımlanan ilanlar arasında zabıta memuru, sekreter, itfaiye eri, ekonomist gibi çok sayıda pozisyon için ilana çıkılmış durumdadır. İlgili ilanlara başvuru süreçleri devam etmektedir.