2019 yılında memur alımı sayısı azalmış olsada bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyelerinde oluşan eksikliği tamamlamak için memur personel alımı gerçekleştiriyorlar. Bu kapsamda ilanlar yayımlandı ve farklı 3 Devlet Kurumu bünyesindeki eksikliği gidermek için 1889 kişillik boşluk ile Askeri Personel Alımı ve Kadrolu Memur Alımı yapıyorlar. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde detayları aktaracağız. haberimizin devamında alım yapacak Devlet kurumlarına, Başvuru şartlarına ve başvuru bilgilerine ulaşabileceksiniz.

ALIM YAPAN 3 DEVLET KURUMU:

Yayımlanan farklı ilanlar kapsamında 1889 memur personel alımı yapacak olup bu alımlari TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılacak.

Bu yönde Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 1640 kişilik boşluk ile en az ilkokul mezunu Sözleşmeli Er alımı yapılacak.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne Proje kapsamında 21 Danışman alacak.

TÜBİTAK ise, Ankara ve Kocaeli illerinde toplamda 228 kişilik kadro ile KPSS şartı olmadan kadrolu personel alacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR!

Adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için öncelike belirtilen genel şartlara haiz olmaları gereklidir. Bu yönde adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunununa sahip olmamak, Daha önce görev yapılan kamu Kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

Ayrıca özel şartlara ve ilanların detaylarına aşağıda sekmeler halinde ulaşablirsiniz.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 1640 Sözleşmeli Er Alım İlanı: 

Milli Savunma bakanlığına bağlı olan DKK bünyesine 1640 kişilik kadro ile sözleşmeli er alımı yapacak. Bu yönde adaylardan özel olarak, En az ilkokul mezunu olmak, Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan 25 yaşını tamamlamamış olmaki Askerlik hizmetine başlamış veya tamamlamamış olan adaylardan 20 yaşından gün almış ve 25 yaşından büyük olmamak, Herhangi bir askeri okuldan veya TSK dan her ne sebeple olursa olsun çıkartılmamış olmak şartlaır aranır.

Sağlık Bakanlığı 21 Personel Alımı:

Sağlık bakanlığı Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaksızın büyesine danışman personel alımı yapacağını ilan etti. Bu yönde Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje kapsamında 4 İş Analisti, 1 İş Zekası Geliştirme Danışmanı, 4 Karar Destek Uzmanı,1 Kıdemli Yazılım Mimarı, 2 Veri Kalitesi, Test ve  Analiz Uzmanı, 2 Veri Tabanı Danışmanı, 3 Yapay Zeka Uzmanı, 1 Yazılım Geliştirme Danışmanı ve 3 Yazılım Test Personeli olmak üzere toplamda 21 personel alacak.

Adaylardan özel olarak ise, MS Office programlarını iy iderecede biliyor olmak, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmuş olmak, Alım yapılacak pozisyona göre gerekli deneyim sahibi olmak şartları aranır. Ayrıca her pozisyon için farklı nitelik bulunmakta olup bunları ilanın detaylarından inceleyebilirsiniz.

TÜBİTAK 228 Kadrolu Memur Alımı:

TÜBİTAK ik ifarklı şehirde ve iki farklı birimine toplamda 228 kişilik boşluk ile alım yapacağını ilan etti. bu yönde TÜBİTAK SAGE Birimine Araştırmacı, Tekbnik ve Destek Personeli ve Teknisyen kadrolarından 86 personel ve TÜBİTAK BİLGEM BTE 142 kişilik kadro ile Ar-Ge personeli - Ar-Ge Teknisyeni pozisyonlarına personel alımı yapılacak.

Adaylardan özel olarak ise alım pozisyonuna göre deneyim niteliklerini ve eğitim nitelklerini taşımaları gereklidir. Ayrıca erkek adaylar için askerlik ile ilgisi bulunmamak ve lisans mezunu olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Söz konusu bu 3 devlet kurumlarından birisine başvuru yapmayı düşünüyorsanız öncelikle belirtilen nitelikleri taşımanız gereklidir. Başvurularını aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlanı yardımı ile gerçekleştirebilirsiniz.

TÜBİTAK 228 Memur Alım İlanı

Sağlık Bakanlığı 21 Personel Alım İlanı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 1640 Sözleşmeli Er Alım İlanı