Yargıtay Başkanlığı İŞKUR üzerinde ve resmi internet adresi üzerinde yayımladığı ilanlara göre bünyesindeki eksikliği karşılamak için 128 kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Alımlar farklı pozisyonlarda ve niteliklerde yapılacak olup sadece başvuru şartlarnı taşıyan adaylar başvuru yapabilecektir. Peki ilanların detayları nedir? Kadro dağılımı nedir? İşte detaylar.

İLANLARIN DETAYLARI:

İŞKUR aracılığı ile hafta başında yayımlanan ilana göre Yargıtay Başkanlığı 33 kişilik boş kadro ile işçi kadrolarına alım yapacak. Ayrıca alımlar normal, Engelli ve TMY kapsamında olan adaylar için geçeli olacak.

Resmi İnternet adresi üzerinden yayımlanmış olan Sözleşmeli memur alımı ilanına göre ise 95 kişilikboş kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. Ayrıca söz konusu ilan için adaylardan KPSS şartı talep edilecek.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Yargıtay Başkanlığı İŞKUR üzerinden 33 ve sözleşmeli olarak 95 personel alımı olmak üzere toplamda 128 memur ve personel alımı yapılacaktır. Alımlar, Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi, Zabıt Katibi, Hizmetli ve Teknisyen kadrolarına yapılacak. İşte İŞKUR aracılığı ile alım yapılacak İşçi Alımı kadroları ve Sözleşmeli olarak alım yapılacak Memur Alımı kadroları şöyledir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan(bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,
  • Yaptırılacak Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

Ayrıca işçi alımı için adaylardan KPSS şartı aranmıyor ve bu bağlamda KPSS siz personel alımı yapılacak. Ancak Sözleşmeli personel alımı için adayların KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

Yargıtay Başkanlığı Temizlik Görevlisi ve Güvenlik Görevlisi alımı başvuruları en geç 06 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. Zabıt Katibi, Hizmetl, ve Teknisyen kadrolarına ise, 09/12/2019 tarihinde başlayıp, 13/12/2019 tarihi mesai bitimi itibariyle yapmaları gereklidir.

İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Yargıtay Başkanlığı En Az Lise Mezunu 7 Kadro İle 95 Memur Alım İlanı

Yargıtay KPSS'siz 33 Güvenlik ve Temizlik Görevlisi Alıyor! Başvurular Başladı!