Az önce yayımlanmış olan ilana göre Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacağını ilan etti. Alımlar 7 farklı kadroya yapılacak olup 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesine göre KPSS puanı esas alınacaktır. Ayrıca KPSS puanına göre ise adaylara uygulamalı ve sözlü veya sözlü sınav yapılacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Yargıtay Başkanlığı 7 fakrlı kadro içi alım yapacağını belirtti. Söz konusu kadrolar, Zabıt Katibi, Destek Personeli ve Teknisyen alanlarında yapılacak. Adayların en az lise mezunu, Ön Lisans mezunu veya lisans mezunu olmaları gerekmektedir. İşte kadro Dağılımı;

28 Sözleşmeli Zabıt Katibi, 57 Sözleşmeli Destek Personeli (Hizmetli), 2 Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat), 1 Sözleşmeli Teknisyen (Elektrik), 3 Sözleşmeli Teknisyen (Asansör), 3 Sözleşmeli Teknisyen (Soğutma ve İklimlendirme), 1 Sözleşmeli Teknisyen (Mobilya ) olmak üzere 95 sözleşmeli memru personel alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
  • Sözleşmeli Zabıt Katibi, Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat, Elektrik, Asansör, Soğutma ve İklimlendirme, Mobilya ve Dekorasyon ) pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 13/12/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 13/12/1984 ve sonrası olanlar müracaat edebilir.)
  • 2018 yılı KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
  • Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etme sebebiyle herhangi bir Kurumca sözleşmesi feshedilmemiş olmak,
  • Sözleşme dönemi içerisinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmesini tek taraflı feshetmiş olanlar, fesih tarihinden itibaren bir yıldan önce tekrar sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilemezler.

POZİSYONA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

SÖZLEŞMELİ ZABIT KATİBİ: Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak veya örgün eğitim sırasında bilgisayar eğitimi aldığını ve bu dersten başarılı olduğunu belgelemek, Doğru kelime sayısının hesabında; verilen metne sadık kalıp kalınmadığı, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisinde kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilecektir.

TEKNİSYEN: İlgili Meslek liselerinin bölümlerinden mezun olmuş olmak

BAŞVURULAR:

Yargıtay Başkanlığı memur alımı başvuruları 09 Aralık 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 13 Aralık 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ