Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan açıklamada, 30 Kasım 2018 tarihi itibariyle 2828 sayılı kanun dahilinde, 3 bin 274 memur alımı yapılacağı aktarılmıştı. Açıklamada, her eğitim düzeyi için alımların gerçekleştirileceği ve alım işleminin tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından yapılan tercih işlemlerine yönelik kura çekimiyle nihayete kavuşturulacağı aktarılmıştı. Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayımlanan duyuruda, memur alımına yönelik tercih kılavuzunun yayımlandığına ve ilgili tercih sürecinin 1 - 14 Aralık 2018 tarihi olduğuna değinilmiştir. Devlet korumasında yetiştirilen kişilerin tercih işlemlerine yönelik dikkat edilmesi gerekenler, hak sahipliği doğrulaması, aranacak şartlar, tercih işlemlerine yönelik eğitim düzeyleri bazında kadrolar, kurum bazında kadrolar gibi tüm detaylara ilgili duyuru dahilinde erişim sağlamak mümkündür.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgili kanun devlet korumasında yetiştirilen kişilerin, sosyal hizmetler kanunu kapsamında kamuda istihdam edilmesine yöneliktir. Dolayısıyla bu ilana kılavuzda da aktarıldığı üzere devlet tarafından korumaya alınmış kişilerin başvuruları alınmaktadır. Tercih işlemlerine yönelik kılavuzda " Bu yerleştirme işlemlerine yalnızca 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında; haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden, 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür. Bu nedenle yapılacak yerleştirme işlemlerine yalnızca yukarıdaki şartları taşıyan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce bu şartları taşıdığının kontrolü yapıldıktan sonra hak sahibi olduğu belirlenen kişiler katılabileceklerdir. " ifadelerine yer verilmiştir.

Tercih işlemlerini gerçekleştirecek kişilerin, son başvuru tarihi itibariyle tercih yapılan eğitim düzeyinden mezun olmuş olması gerekmektedir. İlana başvurular ilköğretim, lise, önlisans ve lisans düzeyleri üzerinden tercih suretiyle gerçekleştirilecektir. Tercih sürecinden sonra mezun olacak, ya da tercih dönemi sırasında mezun olmamış kişilerin başvuruları değerlendirme sürecine tabi tutulamayacaktır. Tercih süreci için başvurular Devlet Personel Başkanlığı resmi web adresi üzerinde yayımlanan kılavuz doğrultusunda https://www.turkiye.gov.tr/  adresi üzerinden yapılacaktır. Tercih kılavuzunda yer alan bilgilere ve aranacak şartlara uygun olmayan kişilerin atama işlemleri tamamlansa dahi işe yerleştirmeleri sağlanamayacaktır.

Tercih kılavuzu ve kadrolara ulaşmak için tıklayınız...