Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayımlanan duyuruda gün içerisinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından müjdelenen 3274 memur alımına yer verildi. İlgili memur alımına yönelik başvuruların başlatıldığı duyuruldu. Bu duyuru dahilinde, 2828 sayılı kanun kapsamında devlet korumasında yetiştirilen kişilerin, kamuda istihdamının yapılacağı ve ilköğretim, ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyleri üzerinden alımların yapılacağı aktarıldı. İlgili alım sürecinde adayların başvuruları alınacak ve seçimler kura usulüyle gerçekleştirilecektir. Kura çekimleri noter huzurunda yapılacak olup, adayların başvuru süreçleri başlatılmış durumdadır.

EĞİTİM DÜZEYLERİNE GÖRE KADRO SAYILARI

Yapılan duyuruda İlköğretim düzeyinden 1057, ortaöğretim (lise) düzeyinden 1682, önlisans düzeyi 271 ve lisans düzeyi için 264 olmak üzere toplamda 3274 memur alımının yapılacağı aktarılmaktadır. Bu alımlara yönelik ilköğretim, ortaöğretim, önlisans ve lisans kadrolarındaki pozisyonların bazılarına aşağıdan erişim sağlamak mümkündür.

İlköğretim kadro: Hizmetli

Ortaöğretim kadroları: Memur, teknisyen, hemşire, işçi

Önlisans kadroları: Memur, yönetim görevlisi, tekniker

Lisans kadroları: Memur, öğretmen, sosyal çalışmacı, tercüman, mühendis, antrenör, işçi, eczacı, ebe, diş hekimi, fizyoterapist, istatistikçi, avukat gibi kadrolara alımlar yapılmaktadır.

Yerleştirme işlemleri 1 - 14 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

BAŞVURULAR HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında Devlet korumasında yetiştirilen kişilerin tercih işlemlerine başvuru hakkı bulunmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen hak sahiplerinin, sahipliğini doğrulamak amacıyla resmi web adresini ziyaret etmeleri ve bu adres üzerinden hak sahibi olduklarını kesinleştirmeleri gerekmektedir. İlgili bağlantıya http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/SHCEK_Kontrol.aspx adresinden ulaşılabilir durumdadır. Tercih sürecinde adayların tüm tercih aşamalarını eksiksiz olarak yürütmesi ve gerekli şartların tamamını karşılamaları halinde tercih işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Hak kayıpları ya da mağduriyet yaşanmaması adına gerekli tüm bilgiler kılavuzda detaylıca aktarılmıştır. Tercihlere yönelik kılavuz bağlantıları ve diğer detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz...

İlköğretim kadrolar kılavuzu

Ortaöğretim kadrolar kılavuzu

Önlisans kadrolar kılavuzu

Lisans kadrolar kılavuzu

Tercih kılavuzu

Diğer kılavuzlar ve duyurunun orijinal haline ulaşmak için tıklayınız.