Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM ) Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan PAEM ( Polis Amirleri Eğitim Merkezi ) 25 Ekim 2018 tarihinde bir duyuru yayımlamıştı. Yayımlanmış olan duyuruya göre, PAEM 2018 yılı 5. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi sınavı için emniyet mensubu adaylardan 500 kişilik kadro ile Komiser Yardımcısı alacak. Buna göre eslekte filen iki yılını dolduran ve 45 yaşından gün aşlmamış ve  lisans mezunu polis memurları, Başkomiser memurları ve Kıdemli Başkomiser memurları arasından 450 si kadın ve 50 si kadın aday alınacak.

BAŞVURULARDA SON GÜN! 

İlgili ilan 25 Ekim 2018 tarihinde yayımlanmış olup adaylar başvurularına 26 Ekim 2018 tarihi saat 09:00 itibari ile başladılar. Yayımlanmış olan duyuruda da belirtildiği gibi başvurular en geç 05 Kasım 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını Personel Bilgi Sistemi ( PBS ) üzerinden yapacaklardır. Ön Başvuru yapacak adaylar Başvuru ücreti olan 200 TL lik sınav ücretini  Halkbankasına PAEM 2018 Yılı 5. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınavı hesabına yatırılacaktır. Sonrasında ise adaylara Sınav tarihi ve SInav yerleri için duyuru yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylardan, En az dört yıllık lisans eğitimini tamamlamış olmak veya buna denkliği olan ve YÖK tarafından kabul edilen yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Başvuru tarihi itibari ile meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak, Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 45 yaşından gün almamış olmak, Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi nitelikler aranacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.