İŞKUR, 2018 yılı itibariyle 1.2 milyon istihdam rakamına ulaştı ve 2019 yılı için de projelerini hızla yürütmeye devam ediyor. İstihdamın sağlanması, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve işletmelerin personel ihtiyacının karşılanması noktasında adeta bir yapıtaşı olarak karşımıza çıkan İŞKUR, yürütmekte olduğu programın günlük ücretlerine de zam uyguladı. Asgari ücretin artmasıyla birlikte artış gösteren bu tutarlar, öğrenciler ve çalışanlar için yeniden düzenlendi. Peki nedir bu kurs? Bu kurs İş Başı Eğitim Programı' dır. Bu program dahilinde adaylar, ilgili oldukları meslek dalıyla alakalı bir iş yerine yerleştiriliyorlar ve burada çalışıyorlar, meslek öğreniyorlar. Bu kişiyi çalıştıarn, yetiştiren işletmeciler de maaş ödemiyor, kendi nitelikli personel ihtiyacını karşılamış oluyor ve bu kişiler de devletten vergi desteği gibi imkanlar elde etmiş oluyor.

İş Başı Eğitim Programı başvuruları sürüyor

İş Başı Eğitim Programı dahilinde, binlerce kişilik işe alım süreci devam etmektedir. Yayımlanan ilana başvuru yapacak kişilerin maaş ödemeleri, başvurularda belirtilen banka hesaplarına yapılacaktır. Bu maaşlar öğrenciler için 58 TL günlük olarak belirlenmişken, çalışanlar için günlük 77 TL olarak belirlenmiştir. Daha önceleri bu fiyatlarda olmayan iş başı eğitim programı ödenekleri, asgari ücretin artış süreciyle birlikte yükseltilmiştir.

İş Başı Eğitim Programı ilanlarına başvurular nasıl yapılır?

Hem meslek öğrenmek, hem kendini yetiştirmek ve devlet tarafından verilecek günlük 77 TL harçlıkları almak için başvuru yapmak isteyen adaylar, İŞKUR resmi web adresi üzerinden ilanlara ulaşabilirler. Yürütülecek iş başı eğitim programı alımları için ilanların içerisinde eğer bu program kapsamındaysa mutlaka bir açıklama gerçekleştirilmiştir. İlan detaylarına göz atarak, hangi ilanın iş başı eğitim programında olduğunu anlayabilmek mümkündür. Tüm ilanlara ulaşmak ve başvuru yapmak için iskur.gov.tr adresini ziyaret edebilir, bireysel olarak il ve ilçe müdürlüklerine iş başı eğitim programıyla çalışmak istediğinizi belirterek, süreçlerinizi başlatabilirsiniz.