Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı geçtiğimiz günlerde memur alımı yapacağını ilan etmişti. Yayımlanan ilana göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Genel idari Hizmetler Sınıfında 7. ve 8. dereceli Denetçi Yardımcılığı kadrolarına 5 kişilik boş kadro ile Denetim Hizmetleri Başkanlığna Denetçi yardımcısı alımı yapılacak. İlgili alım için başvuru şartlarını taşıyan adaylara Ankara'da Denetçi yardımcılığı Giriş sınavı yapılacak.

Bir diğer ilana göre ise, 20 kişilik kadro ile farklı alanlarda alım yapacak. Buna göre, Mühendislik Alanında 4, Uluslararası İlişkiler Arası alanında 3 , Kamu Yönetimi alanında 2, İnşaat Mühendisliği 2, Makine Mühendisliği 2, Çevre Mühendisliği 2, İngilizce İktisat, Ekonomi, Maliye 1, İşletme 1, Enerji Sistemleri Mühendisliği 1, Meteoroloji Mühendisi 1 ve Hukuk alanında 1 kişi olmak üzere toplamda 20 uzman yardımcısı alımı yapılacak.

KİMLER SINAVA BAŞVURU YAPABİLECEK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Memur alım ilanı için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından 2017 veya 2018 yıllarına ait olan sınavdan KPSSP48 puan türünden en az 80 puan ve üzeri puan almış olmak ve en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülteleri veya bunlara denkliği olan Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Uzman yardımcısı ilanı için ise belirtilen alım yapılacak kadrolarda 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Adaylar ilgili ilan için başvurularına  geçtiğimiz günlerde başlamış olup en geç 01 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurular hakkında ve diğer bilgiler hakkında detaylara aşağıd asizlerle paylaşacağımız bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Enerji Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alım İlanı

Enerji Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı