İçişleri Bakanı Soylu, yaptığı açıklamasında Mart ayında 8 bin bekçi alımı yapılacağını ifade etti ve Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için ilanların Mart ayının ilk haftası itibariyle yayımlanacağına yer verdi. Açıklamasında bekçi alımlarıyla alakalı elde edilen kazanımlara, Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın bekçi alımlarıyla alakalı talimatına ve güven ortamının sağlanmasında bekçilerin katkılarına yer verdi. Bakan Soylu' nun açıklamalarında 8 bin alım yapılacağı aktarılmıştı, ancak Resmi Gazete' de 10 bin kadro ihdası yapılmıştı. Daha sonraki açıklamalarda da Bakan Soylu kadro sayısının 10 bin 500 olduğuna değinmişti. Bu alımlarla alakalı da soru işaretleri hala sürüyor.

2500 BEKÇİ ALIMI DAHA YAPILABİLİR

10 bin 500 olarak ifade edilen kadro sayısıyla alakalı 8 bin kişilik bekçi alımı ilanı Mart ayının ilk haftasında yayımlanacak. Bu bağlamda kalan 2500 kişilik bir kadro söz konusu olacak. Bu kadroyla alakalı düşüncelerimize ve 2500 bekçi alım tarihine aşağıda yer alacak bağlantı üzerinden erişim sağlayabilir, ilan tarihini öğrenebilirsiniz.

2500 BEKÇİ ALIMI İLAN TARİHİ İÇİN TIKLAYINIZ.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI DEĞİŞİR Mİ ? İLAN MART AYININ İLK HAFTASINDA

İçişleri Bakanı Soylu bekçi alımları için Mart ayının ilk haftasını işaret etmişti. Bu alımlarla alakalı sürecin de yaz aylarında muhtemelen Temmuz - Ağustos ayları arasında sonuçlanacağı ve bekçi adaylarının göreve başlayacağı düşünülmektedir. Bekçi alımlarındaki yaş şartıyla alakalı süreç hala gündemdeyken, 2500 bekçi alımı şartları konusunda da önemli bilgilendirmelerimiz mevcut. Bu konuyla alakalı bilgilendirmemize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

2500 BEKÇİ ALIMINDA ASKERLİK VE YAŞ ŞARTI DEĞİŞEBİLİR > TIKLA OKU