Adaylar tarafından Mart ayının ilk haftasında gerçekleştirilmesi planlanan bekçi alımı için heyecanlı ve meraklı bekleyiş sürüyor. Bu alımlarda yüzbinlerce adayın başvuru yapacağı öngörülüyor. Yoğun ilgi gören çarşı ve mahalle bekçisi kadrosuyla alakalı olarak bilinmesi gereken bazı gündem maddeleri bulunuyor. Şuanda 8 bin kişilik bekçi alımı ilanının yayımlanması bekleniyor ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu alımların 10 bin 500 kişi olacağını söylemişti. Konuyla alakalı bilgilendirmeye ve 2500 bekçi alımının detaylarına veya ilan tarihine göz atmak için tıklayınız.

2500 BEKÇİ ALIMINDA ADAYLARIN BEKLEDİKLERİ - BEKÇİ YAŞ ŞARTI VE BEKÇİ ASKERLİK ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

Sosyal medya platformlarında binlerce aday tarafından bekçi alımı başvuru şartlarının değiştirilmesi üzerinde talepler gündeme getiriliyor. Adaylar bekçi alımında yaş şartının 35 e çekilmesini istediklerini, böylelikle binlerce başvurmayı bekleyen vatandaşın daha başvuru yapabileceği ifade ediyorlar. Ayrıca alımlarda adaylara uygulanan askerliğini yapmış olma şartının da kaldırılmasını talep ediyorlar. Bekçi alımlarıyla alakalı adayların bu taleplerine daha önceki haberlerimizde yer vermiştik. İlgili haberimize göz atmak için buraya tıklayınız.

2500 BEKÇİ ALIMINDA ASKERLİK ŞARTI VE YAŞ ŞARTI DEĞİŞTİRİLEBİLİR

İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu, aktif bir bakan olarak Türkiye' nin her yerinde görevine devam ediyor, ziyaretler gerçekleştiriyor. Hem vatandaşların buralardaki taleplerini dinliyor, hem de onların taleplerinin hizmete dönüştürülmesi noktasında önemli adımlar atıyor. Bu noktada da İçişleri Bakanımızın adayların bu taleplerinin farkında olduğunu düşünüyor, 2500 bekçi alımı için yıl sonunda başvuru şartları iyileştirilmiş bir bekçi alım ilanının adaylara sunulabileceğini düşünüyoruz. Oldukça basit bir düzenleme çalışmasıyla ilana başvurmayı bekleyen onbinlerce adayın önünün açılabileceği kanısındayız. Bekçi alımlarıyla alakalı henüz net bir ifade bulunmuyor ancak, mevcut ilan süreci ve yerleştirmeler göz önüne alındığında, 2500 bekçi alım sürecinin yıl sonuna kalacağını ve olası değişikliklerin bu tarihlerde yapılacağını düşünmekteyiz. Bakan Soylu tarafından yapılan açıklamalarda yaş şartlarıyla alakalı bir bilgilendirmeye veya askerlik şartı konusuna değinildiğinde bildirim almak isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip et, ilanları gör! Tıkla, takip et

BEKÇİ ADAYLARI SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR

Mart ayı itibariyle 8 bin bekçi alımı yapılacak. Bu alımlarla alakalı bekçi adayları sosyal medya platformlarından seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Yaptıkları paylaşımlarla 8 bin bekçi alımı sürecinde veya arta kalan 2500 kişilik bekçi alımı kadrosunda yaş şartlarının esnetilmesiyle alakalı düşüncelerini ve isteklerini paylaşımlar yaparak, yetkililere ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu konuda sayın bakanımız Süleyman Soylu' nun kendilerini duymalarını istediklerini aktararak; bu yönde bir düzenlemenin yapılması, şartların iyileştirilmesinin çok sayıda vatan evladına başvuru imkanı tanıyacağına değiniyorlar. Bekçi alımlarıyla alakalı gündemin takipçisi olduğunu aktaran adaylar, gelecek umut ışığını beklediklerini ifade ediyorlar.

Editör: TE Bilisim