2019 yılı bakanlıklara memur personel alımı için süreç devma ediyor. Her geçen gün yeni memur personel alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Son zamanlarda yayımlanmış olan memur personel alımı ilanlarına göre Bakanlıklar ve Kamu kurumları yer alıyor. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Adalet Bakanlığının KPSS puanı ile veya KPSS şartı olmadan memur personel alımı ilanlarından bahsedeceğiz.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı bünyesine toplamda 2050 memur personel alımı yapacak olup alımlar farklı pozisyonlarda yapılacak. Bu kapsamda, 1300 kişilik kadro ile Hakim ve Savcı Adayı, 700 İcra Memuru, 40 Koruma ve Güvenik Görevlisi ve 10 Mütercim alımı yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda bu pozisyonlar için adaylardan bazı nitelikler talep edilmekte olup, KPSS puanı ile veya YDS puanı ile alımlar yapılıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı 2050 memur personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Adaylardan Adaylardan aranan genel şartlar şöyledir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak, 
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • En az lise mezunu, Ön Lisans mezunu veya Lisans mezunu olmak,
  • Görevini yerine getirmesine engel oalbilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 
  • İlanlarda belirtilen yaş kriterlerini taşıyor olmak,
  • Lisans mezunları için alım yapılacak kadroya göre ilgili dört yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmui olmak veya bunlara denkliği bulunan yurtdışı yüksek öğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 

KPSS DETAYLARI:

Söz konusu Adalet Bakanlığı alım yapılacak pozisyonlardan olan Güvenlik Görevlisi pozisyonu için adaylardan ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca bunun dışında güvenlik görevlisi alımları için Erkeklerde 170cm ve bayanlarda 160 cm den kısa boylu olmamak şartı aranıyor.

YDS ŞARTI:

Bakanlığın Mütercim alımları İngilizce, fransızca ve Almanca dillerinde yapılacağı için adayların ÖSYM tarafından yapılmış olan Yabancı Dil Snavından puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar öncelikle yukarıdaki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Sonrasında ise ilgili ilanların detaylarını inceleyerek son başvuru tarihine kadar başvuru yapmaları gereklidir. Adaylar başvurularını Elektronik ortamda yani bilgisayar ortamında gerçekleştiriyor olmaları gereklidir.İlanlara gerekli bağlantıları aşağıda sizlere veriyoruz.

Adalet Bakanlığı 1300 Hakim ve Savcı Adayı Alım İlanı

Adalet Bakanlığı 10 Mütercim Alımı İlanı

Adalet Bakanlığı 700 İcra Memuru Alım İlanı

Adalet Bakanlığı 40 Güvenlik Görevlisi Alımı İlanı