Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkiefleri genel müdürlüğü farklı pozisyonlarda memur alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde ilan etmişti. Başvuruların hala devam etmesi ile birlikte adaylar bu ilana yoğun ilgi göstermekte. Toplamda 171 memur alımı yapılacak olup farklı 4 kadro ile 43 şehirde memur alımı yapılacak. Söz konusu ilana erkek ve bayan adaylar içerisinden 108 psikolog, 24 sosyal çalışmacı, 36 öğretmen ve 3 veteriner hekim alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne başvuru yapacak adaylardan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Askerlikle ilgisi bulunmamak veya  askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, dalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını belgeleyen, Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu olmak şartları aranır.

Özel olarak ise adayların dört yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerindne mezun olmuş olmak ve KPSS şartı aranır.

KPSS DETAYI NEDİR?

CTE memur alımı için adayların oldukça merak ettikleri konulardan olan KPSS şartı aranacak mı? kaç puan olması gerekiyor. Adalet Bakanlığı CTE tarafından yayımlanmış olan ilana göre adaylardan KPSS şartı aranacak ancak ilanda KPSS sınıdı bulunmuyor yani 50 puana sahip olan adaylarda başvuru yapabilir ancak başvuru yapacak olanların KPSS puanı yüksek olacağından düşük puan ile başvuru yapmış olan adayların şansı düşecektir.

Bu bağlamda, Sözlü sınava, 2018 KPSS LİSANS sınavına katılıp KPSSP3 puan türünden en yüksek puandan başlamak üzere Bakanlıkça belirlenen kadro sayısının 5 katı 540 psikolog, 120 sosyal çalışmacı,180 öğretmen ve 15 veteriner hekim çağrılacaktır.

YOĞUN BAŞVURU YAPILIYOR!

Ceza ve Tevkievleri genel Müdürlüğünün 43 şehirde memru alımı ilanı için adaylar yoğun ilgi gösteriyorlar. Adaylara başvuru için en geç 07 Ağustos 2019 tarihine kadar zaman verildi ve adaylar başvurularını Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına şahsen yapılacak olup, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için ve başvuru formlarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.