Ceza ve Tevkiefevleri Genel Müdürlüğü 171 memur alımı için başvuru süreci bugün ( 22 Temmuz 2019 ) itibari ile başladı. Yüzlerce aday bugün Bilgi İşlem Müdürlüklerine gidecek ve başvuru işlemlerine başlayacaklar. Ancak öncelikle ilanı güzel anlamanız ve başvuru belgelerini eksiksiz tamamlamanız gerekmektedir. İşin Olsa ekibi olarak sizlere detayları aktaracak ve başvuru yapmanızı sağlayacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

CTE memur alımı hakkında defalarca siz okurlarımıza başvuru şartlarını aktardık. Ancak kısa bir kez daha sizlerle paylaşmak isteriz. CTE memur alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmaları gereklidir. Sonrasında ise adaylardan Güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması, Askerlik ile ilişkisi bulunmamak ve sağlık açısından herhangi bir problemi bulunmamaları için nitelikler konuldu.

Ayrıca bunlar dışında adaylardan, alım yapılacak pozisyonlar için ilgili lisans programlarından mezun olmuş olmak ve ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları şarttır.

HANGİ POZİSYONLARA BAŞVURU YAPILACAK?

Ceza ve Tevkiefevleri Genel Müdürlüğüne toplamda 171 memur adayı alımı yapılacak. Kadro dağılımı ise, 108 psikolog, 24 sosyal çalışmacı, 36 öğretmen ve 3 veteriner hekim alınacaktır. Söz konusu bu ilana hem erkek hemde bayan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURU ŞEKLİ VE TARİHİ:

Başvurular bugün başlamış olup en geç 07 Ağustos 2019 tarihine kadar başvurularını Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına şahsen yapılacak olup, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir. Başvurular aşağıda sizlerle paylaşacağımız belgeler ile yapılacaktır.

Başvuruda adaylardan istenecek belgeler:

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık numarası bulunan resimli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport) fotokopisi,
  • Başvuru Formu (ek-2),
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu (2 adet hazırlanacaktır) (ek-3),
  • Öğrenim durumlarını gösteren belgenin noter onaylı sureti ya da ilgili kurumunca (üniversite veya fakülte yetkilisi, adliye yazı işleri müdürü vb.) verilen onaylı örneği (adaylar başvuru sırasında öğrenim durumlarını gösteren belgenin aslını ibraz etmeleri halinde başvuruyu kabul eden memur tarafından da onaylanabilecektir),
  • Geçerli merkezî sınav sonuç belgesinin (KPSS) çıktısı,
  • Halen, kamu kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görevine devam edenlerin bağlı bulundukları kurumdan alacakları hizmet belgesi,
  • Vesikalık fotoğraf bulunan özgeçmiş.

BAŞVURU FORMLARI:

Editör: TE Bilisim