Diyanet İşleri Başkanlığı memur personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre yayımlanan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı ilanlar ile alım yapacğaını belirtti. Söz konusı ilan 28 Eylül 2018 tarihi itibari ile yayımlandı ve adaylar başvurularına bugün ( 01 ekim 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine toplamda 55 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. 55 Kişilik kadro için iki farklı ilan yayımlandı ve yayımlanan ilana göre, KPSSP3 puan türünden puan almış 25 Dİn İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı alınacak. Bir Diğer ilana göre ise, Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı pozisyonunda KPSSp3 puan türünden puan almış 24 kişi ve KPSSP4 puan türünden puan almış 6 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların ilgili ilana başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Daha önce ilgili pozisyonlar için yapılmış olan Sınavlardan iki defa başarısız olmamış olmak, En az dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerden mezun olmuş olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, Söz konusu sınavların yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak ve ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2017 veya 2018 yıllarına ait olan sınavdan KPSSP3 veya KPSSP4 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

İlgili ilan 28 Eylül 2018 tarihi itibari ile yayımlanmış olup adaylar başvurularına 01 Ekim 2018 ( Bugün ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek olup adaylar başvurularını en geç Diyanet İşleri uzman Yardımcısı için 17 Ekim 2018 tarihine kadar, Din İşleri Yüksek Kurulu uzman yardımcısı için ise en geç 16 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlgili ilana başvurular başvuru tarihleri içerisinde (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içerisinde (saat 08:30-16:30 arası) şahsen müracaat edeceklerdir. İlgili ilanlar hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.