Memur alımı ilanlarına yenileri eklenmeye başladı. Kamuya yayımlanan ilana göre Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesine 50 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru alımı yapacağını belirtti. 50 kişilik kadronun 25 i lise mezunlarına verildi ve adaylar başvuru yapabilmek için öncelikle belirtilen şartları taşımaları gereklidir.

Adaylardan bu yönde 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar, Daha önce görev yapılan kamu kurumundan veya kamu kuruluşundan disiplin suçu ile ayrılmamış olmak, Belediye Zabıta Memur ualımı hükümlerine göre Sınav tarihi itibari ile 30 yaşındı doldurmamış olmaki Erkeklerde 167 cm boyundan kısa boylu ve bayan adaylarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. Buna göre 2018 Ortaöğretim ( Lise ) kpss ye giren adaylar için sonuçlar açıklandı. Şimdi ise adaylar bu yönde memur alım ilanı yayımlanmasını beklemekteydi Ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına göre KPSS den en az 70 puan almış olan Zabıta Memurları alacak. Sadece lise mezunu olanlar değil Lisans mezunu olan adaylarda başvuru yapabileceklerdir.

Lise mezunu olanların kadro derecesi 10 olarak belirtilmiş olup, Lise veya lise dengi mezunu olmaları ve 2018 KPSS den KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Adaylar başvurularına 16 Kasım 2018 tarihinde başlayabilirler. Başvurular 15 gün devam edecek olup en geç 30 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.Başvurular Bursa Büyükşehir Belediyesi internet sayfası üzerinden ( https://www.bursa.bel.tr ) doldurulacak başvuru formu ile birlikte yapılacaktır.

Adaylar başvurularına, Nüfus cüzdanı fotokopisi, Diploma veya mezuniyet belgesi, KPSS Sonuç belgesi, a adet vesikalık fotoğraf (Elektronik başvuru formuna fotoğrafını taratan adayların vesikalık fotoğraf getirmelerine gerek bulunmamaktadır.), Erkek adaylar için Askerliğini gösterir belge ve Sağlık Raporu ile birlikte başvuru yapılacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Adayların sistemimizde yer alan KPSS Puanı alanını virgülden sonraki kısmı da dahil olacak şekilde doldurmaları gerekmektedir. (Örnek: 92,95268)

SINAV VE BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:

Başvuru yapan adaylar için başvuru sonuçları 07 Aralık 2018 tarihinde Belediyenin resmi internet sayfası üzerinde ilan edilecektir.Adayların değerlendirilmesi KPSS puan sıralamasına göre yapılacaktır.

Sınava katılacak olan adayların ismi yapılacak duyuruda belirtilecek olup adaylar sözlü sınava 17 Aralık 2018 tarihi ile 21 Aralık 2018 tarihleri arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu Zafer Mah. Ankara Yolu Caddesi No:1 A Blok Kat:2 ‘de katılacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Lise mezunu olan ve daha fazla memur alım ilanına ulaşmak isteyen adaylar İşin olsa mobil uygulamasını indirerek Lise Mezunu memur alım ilanlarını anında telefonunuza bildirim alabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.