Yükseköğretim Kalite Kurulu 6 Haziran 2022 tarihli memur alımı ilanı yayımlandı. Az önce yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre YÖKAK 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilana göre adaylardan KPSS puanı şartı talep edilecektir. Peki kimler başvuru yapabilecek?

Alım Yapılcak Kontenjanlar Nelerdir?

YÖKAK bünyesine memur alımı için Mühendis kadrosunda ilan yayımladı. Söz konusu ilana göre 2 farklı alanda Mühendis Alımı gerçekleştirilecek. Buna göre,

Adaylardan Hangi Nitelikler Aranacak?

YÖKAK memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler arnacak. Bu kapsamda " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca KPSS Şartı olarakta 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 75 puan almış olmak gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

YÖKAK memur alımı için Adaylar, başvurularını 15/06/2022 tarihi saat 23:59:59’a kadar e-Ddevlet üzerinde YÖKAKKariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilecek olup duyuruda belirtilen süre içinde şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim