Ticaret Bakanlığı Memur Alımı için ilana çııktı. Az Önce Resmi Gazetede 7 Ekim 2022 tarihi ile gelmiş memur alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı Merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8. ve 9. dereceli kadrolarda Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. Uzman yardımcısı olarak atanacak olan adayların bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir.

419 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Bakanlık 13 farklı Öğrenim dalında Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. Buna göre 419 kişilik kadro için,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Ticaret Bakanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aramacaktır. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak. güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek " gibi şartlar aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

KPSS Şartı: Başvuru tarihinde geçerli ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, yukarıdaki tabloda belirtilen ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak

YDS Şartı: Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinin birinden YDS/e-YDS’den en az (C) seviyesinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak.

Eğitim Şartı: En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile diğer fakültelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

Yaş Şartı: Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.).

Uzman Yardımcısı Sınavına 8380 Aday Katılacak!

Ticaret Bakanlığı memur alımı için ilgili ilana KPSS puanı değerledirmesi yapılacak. KPSS puanı ele alınarak kontenjan sayısının 20 katı aday yani 8380 aday belilenecektir .Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalı yapılacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Ticaret Bakanlığı 419 memur alımı başvuru süreci 7 Kasım 2022 tarihi ile 16 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular sadece Elektronik ortamda yapılacaktır. Buna göre başvurular Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecektir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Adaylar söz konusu bölümlerden yalnızca birisi için başvuruda bulunabileceklerdir.

Yazılı Sınav Ücretine Dikkat!

Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylardan 100 TL sınav ücreti tahsil edilecek olup sınav ücretini yatırmayan adaylar yazılı sınava alınmayacaktır. Sınav ücreti yazılı sınavı gerçekleştirecek üniversite tarafından tahsil edilecek olup ücretin yatırılacağı banka ve hesap numarasına ilişkin hususlar Bakanlığımız web sayfasından ve söz konusu üniversite tarafından ayrıca ilan edilecektir.

İLANIN TAM METNİ