Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Memur Personel alımı ilanlarına göre 4 farklı kuruma 134 kişilik boş kadro ile Mayıs Ayı Memur Alımları ve Personel Alımı yapılacak. Bu kapsamda başvurularda son güne geldik. Söz konusu olan kurumların başvuruları 3 Mayıs 2021 tarihinde sona erecektir. Peki henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacaklar? İlanların detayları nelerdir? tüm bilgileri siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

ALIM YAPACAK KURUMLAR VE BAŞVURU ŞARTLARI

Kamuya alım yapacak söz konusu 4 kurum, TBMM, Adalet Bakanlığı, Kafkas Üniversitesi ve Osmangazi Üniversidir. Bu kapsamda adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

TBMM 10 Memur Alımı İlanı:

TBMM 10 kişilik boş kadro ile Düz memur kadrosunda dört yıllık lisans eğitimi almış olan Memur Alımı yapılacak. Bu yönde adayların KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Verilen bilgilere göre ise adaylara ortalama 5000 TL maaş verilecek. İlan hakkında detaylar ve başvuru süreci ne zaman açıklanacak hakkında bilgileri Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı 23 Kamu Personeli Alımı İlanı

Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 23 kişilik boşluk ile Mütercim Tercüman alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar, özlü sınav sonucuna göre 10 İngilizce, 8 Fransızca ve 5 Almanca dilinde Kamu Personeli Alımı yapılacak. Başvuru için adaylardan KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Kafkas Üniversitesi 58 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı:

Üniversiteye 58 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Sağlık personeli alımı yapılacak. Alımlar, 43 hemşire, 12 Ebe, 1 Eczacı ve 2 röntgen Teknisyeni alanlarında yapılacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Osmangazi Üniversitesi 43 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesine Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu 43 kamu personeli alımı yapılacak. Başvurular sona ermekte olup alımlar, Hemşire, Diğer Sağlık Personeli ve Sağlık Teknikeri kadrolarında yapılacak. Başvuru sonuçları hakkında ve değerlendirmeler hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.