Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı memur alımı ilanı yayımladı. Az Önce 14 Nisan 2023 tarihli resmi gazeteye göre ÖSYM bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 15 Farklı alanda olmak üzere Memur Alımı gerçekleştirecek. Yapılacak Giriş sınavı ile belirlenecek memur adayları için aranan şartlar ve başvuru bilgileri haberde.

Başvuru Kontenjan Bilgisi Nedir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 15 farklı alanda olmak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfından 7 nci ve 8 inci dereceli kadroya atanmak üzere toplam giriş sınavı ile aşağıdaki tabloda belirtilen alanlardan, 25 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

ÖSYM Memur Alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. madesindeki şartlar aranacak. Buna göre özel olarak ise, KPSS, Eğitim, Yaş şartları aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi genel şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

KPSS Şartı olarak adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den yukarıdaki tabloda belirtilen Puan türlerinin herhangi birinden en az 65 puana sahip olmak,

En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği bulunan yurtdışı yüksek öğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,

Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile ( 01 Ocak 2023 ) 35 yaşından büyük olmamak,

ÖSYM Memur Alımı Başvurusu Başladı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı memur alımı için başvurular başladı. Adaylar başvurularını sadece ÖSYM üzerinen gerçekleştirilceklerdir. Bu kapsamda başvurular (ais.osym.gov.tr) internet adresinde yer alan “Sınav Başvuru Formu” nu doldurarak internet ortamında müracaat edeceklerdir. 

Başvuru Tarihleri: 14 - 28 Nisan 2023

İLANIN TAM METNİ