Milli Savunma Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Az Mnce 24 Mart 2023 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre MSB ve Birliklerinde istihdam edilmek üzere toplamda 105 memur alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu yayımlanan ilanlar ile Uzman yardımcısı alımı yapılacak. Alımlar " Milli Savunma Uzmanlığı Yönetmeliği " ve " Silahlı Kuvvetler Uzmanlığı Yönetmeliği " kapsamında memur alımı gerçekleştirilecektir. Başvuru şartları ve ilan detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Kontenjan Dağılımı Nedir?

Milli Savunma Bakanlığı memur alımı kapsamında istihdam edilmek üzere toplamda 105 memur alımı gerçekleştirilecek. Alımlar Farklı alanlarda olmak üzere Milli Savunma Bakanlığı , Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları ( KKK, , DKK, HKK ) memur alımı yapacak. Alımlar;

  • 80 Milli Savunma Uzman Yardımcısı,
  • 25 Silahlı Kuvvetler Uzman yardımcısı,

Tek Tercih Hakkı Olacak!

MSB memur alımı kapsamında yayımlanmış olan Memur kadrolarına sadece Her adayın bir Tercih hakkı bulunmaktadır. 

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

MSB, Genelkurmay ve Komutanlıklara memur alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacaktır.

KPSS Şartı Ne Olacak?

Adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan KPSS'den Yukarıdaki tabloda belirtilen KPSS puan türlerinden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Yaş Şartı Olacak Mı?

Memur alımında adayların 2022 Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

Yabancı Dil Sınavı Şartı:

ÖSYM tarafından yapılan YDS veya e-YDS den puan almış olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

MSB Memur alımında adaylar başvurularına İlanın Yayım tarihi itibari ile başlamış olup en geç bir ay içerisinde başvuruların yapılmış olması gereklidir.

Başvuru Tarihleri: 24 Mart - 24 Nisan 2023

Başvuru Adresi: https://personeltemin.msb.gov.tr/

BAŞVURU KILAVUZU