Milli Savunma Bakanlığı Kamu personeli alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Personel alımı ilanına göre Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Farklı alanlarda Türkiye Geneli personel alımı yapacak. Bu kapsamda MSB söz konusu 555 kişilik kadro ile personel alımı Hem Bakanlık bünyesine Hem de Milli Savunma Üniversitesine yapılacak. Başvuru süreci devam etmekte olan ilan hakkında detayı bilgilendirmeyi sizlerle paylaşacağız.

555 Personel Alımı Hangi Kontenjanlarda Yapılacak?

Bakanlık tarafından yayımlanmış olan duyuru ile MSB ve MSÜ bünyesine personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda,

Milli Savunma Bakanlığı 319 Personel Kontenjan Sayısı İle, 176 Mühendis, 1 Mimar, 62 Destek Personeli, 11 Teknisyen, 27 Büro Personeli, 1 Tabip,1 Psikolog, 1 Kütüphaneci, 2 Diğer Teknik Hizmet Personeli 26 Tekniker, 3 laborant, 2 Mütercim Tercüman, 2 Müze Görevlisi, 2 Restoratör, 2 Hemşire alımı yapılacak.

Milli Savunma Üniversitesi 236 Personel Alımı Kontenjan Sayısı İle; 33 Büro Personeli, 151 Destek Personeli ( Boyacı, Terzi, Kaloriferci, Şoför, berber, Aşçı, Garson, Hizmetli ) 1 Mütercim tercüman ( İngilizce ), 1 Diyetisyen, 4 Diğer Teknik Hizmet personeli, 5 Kütüphaneci, 23 Tekniker, 14 Teknisyen, 2 Psikolog, 1 Veteriner Hekim, 1 Mühendis alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru Süreci Devam Ediyor!

MSB Personel alımı başvuruları 2 Aralık 2022 tarihi ile başlamıştı ve hala devam ediyor. MSB adaylara başvuru için uzun bir süre vermiş olup başvuruların en geç 31 Aralık 2022 tarihine kadar devam edeceğini duyurmuştu. Bu kapsamda Adaylar başvurularına hala edecek. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvurular sadece Elektronik ortamda yapılacaktır. Bu kapsamda MSB PERTEM üzerinden alınan başvurular geçerli sayılacak.

Başvuru Adresi: https://personeltemin.msb.gov.tr 

Yukarıdaki ilgili adreste e-Devlet şifresi ile giriş yaparak  ‘Tercih Yap’ ekranına yönlendirilecek buradan ilgili alımı tıklayarak tercih yapabilecektir. Tercih işlemini tamamladıktan sonra ‘Tercihlerimi Göster’ butonuna tıklayarak kayıtlı tercihlerini kontrol edebilecektir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

MBS Personel alımına başvuru için adayların Genel ve Özel şartları sağlıyor olmaları gereklidir. Genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. madddesidenki şartlar aranacaktır. Özel olarak ise Eğitim ve KPSS şartı aranacak.

KPSS Taban Puan Şartı Aranmayacak!

MSB Personel alımında adaylardan KPSS şartı aranacaktır. Ancak Adaylardan herhangi Bir KPSS Taban puan Şartı aranmayacak.  

Alımlar en az Lise mezunu adaylar içerisinden yapılacak olup Buna göre 2022 yılında yapılmış olan KPSS'den  Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak gerekmektedir.

Kontenjana Göre özel Eğitim Şartları Nedir?

Milli Savunma Bakanlığı Kontenjan Detayları:

Milli Savunma Üniversitesi Personel Alımı Detayları:

Başvuru Değerlendirmesi nasıl Yapılacak?

MSB Personel alımında başvurular KPSS puanına göre değerlendirilecektir. KPSS Puan sırası ele alınarak en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak değerlendirme ile sıralama yapılacaktır. Bu kapsamda en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak değerlendirme ile başarı sırası belirlenecek ve adaylar sonrasında Sınava katılacaklardır.

BAŞVURU GELİŞMELERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA