Millî Savunma Bakanlığı memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Millî Savunma Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 20 kişilik kadro ile Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak. Bakanlık teftiş kurulu başkanlığında görevlendirmek üzere Giriş sınavı sonucuna göre memur alımı yapılacaktır. Devlet Memuru alımı başvurularında artık son güne geldik.

Kimlerin Başvurusu Geçerli Olacak?

Millî Savunma Bakanlığı memur alımı için adaylardan bazı nitelikler aranacak. İlgili şartları taşımayan adayların başvurusu geçersiz sayılacak. Bu kapsamda adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında ise,

Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS'den P48 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 35 yaşından büyük olmamak şartlarını taşımayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

Başvurularda Sona Geldik!

MSB Memur alımı başvuruları 27 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 15 Ocak 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. 

400 Kişi Katılacak! Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

MSB Memur alımı için başvurular KPSS puanı ile değerlendirilecektir. Bu kapsamda 70 KPSS Taban puanı ile yapılacak başvurularda 70 puan istenmiş olup değerlendirmelerde KPSS puanına göre gerçekleştirilecek. En yüksek KPSS Puanından başlanmak üzere En Düşük KPSS Puanına kadar yapılacak değerlendirmeye göre kadro sayısının 20 katı kadar aday yani 400 kişi Giriş sınavına katılacaktır.

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar 20 Şubat 2022 tarihinde, test usulünde Millî Savunma Üniversitesi tarafından Kara Harp Okulu Yerleşkesi/Ankara’da sınava katılacaklardır.

Başvuru sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA