Milli Eğitim Bakanlığı Memur alımı ilanı yayımlandı. Az önce Resmi gazetede 2 Ocak 2023 tarihi ile yayımlanmış olan Memur alımı ilanına göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 450 memur alımı yapılacağını bildirdi. Buna göre Alımlar Resmi gazeteda daha önce yayımlanan DOlu ve Boş kadrolara dayanarak alım yapılacak.

450 Memur Alımı Kontenjan Bilgisi:

Milli Eğitim Bakanlığı 450 Kişilik Kadro için yayımladığı ilan İle Eğitim Müfettiş yardımcısı alımı yapacak. Alımlar,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı 450 Eğitim Müfettiş Yardımcısı alımı için adaylardan genel olarak 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda Ayrıca özel olarak ise,

Yarışma Sınavının yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak yani 01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olmak,

Adaylık Sözleşmeli Öğretmenlik süresi dahil olmak üzere sınav başvurusunun son günü itibariyle öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak koşulu le halen Bakanlık öğretmen kadrolarında görev yapıyor olmak,

Adaylık ve Sözleşmeli Öğretmenlik süresi dahil olmak üzre öğretmenlikte 8 yıl ve daha azla hizmeti bulunanlar bakımından, en az 3 yıl Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapmış olmak gereklidir.

8 Yıllık Öğretmenlik Hesabı Nasıl Yapılacak?

8 yıllık öğretmenlik hesabında, resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurunlarında yönetici ve öğretmen olarak geçirilen süre ile askerlik hizmetini Temel askerlik eğitiminden sonra bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirilen bu süreleri birlikte değerlendirilecektir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

MEB Müfettiş yardımcısı alımı için adaylardan Söz konusu yarışma sınavına katılacakların başvurularını Şubat ayı içerisinde gerçekleştirmeleri gereklidir. Buna göre 7 - 26 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gereklidir. 

Sınava katılacak adayların başvuru tarihleri içerisinde Meb Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü döner sermaye İşletmesi hesabına ödeme yapmaları gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU

Sınav Takvimi Yayımlandı!