Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı için ilan yayımlandı. Az Önce Resmi gazetede yayımlanan memur alımı ilanına göre Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapılacağı açıklandı. Söz konusu ilana göre Ankara'da görevlendirmek üzere memur alınacak. Kimler başvuru yapabilecek? Başvurular ne zaman yapılacak?

25 Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Genel İdare Hizmetleri sınıfında istihdam edilmek üzere 25 Stajyer Kontrolör alımı yapılacak. Alımlar,

  • 20 Sosyal Bilimler,
  • 5 Mimarlık,

alanlarında eğitim görmüş adaylar alınacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bunun dışında özel olarak, KPSS, Eğitim, Yaş şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Sosyal Bilimler dalı için KPSSP8, KPSSP16 ve KPSSP21 puan türlerinden puan almış olmak, Mimarlık alanı için ise KPSSP1, KPSSP2 ve KPSSP3 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ve Fakültelerin Mimarlık bölümlerinden mezun olmuş olmak.

Yaş şartı Nedir?

2023 yılı Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı için adaylar başvurularına Aralık ayında başlayıp 2023 Ocak ayında tamamlayacaklardır. Başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 26 Aralık 2022 - 16 Ocak 2023

Başvuru Adresi: Kültür ve Turizm Bakanlığı/Kariyer Kapısı İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adreslerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

İLANIN TAM METNİ