Kamuya Memur Alımı için tercihler alındı. ÖSYM aracılığı ile yılda iki kez alınan tercihler ile kamuya 2845 Memur Alımı Yapılacak. Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylardan gerçekleştirilecek. Atanmak üzere bekleyen adaylar için Tercih sonuçları az önce açıklandı!

Ülkemizde bulunan kamu Kurumları ve Kuruluşları ÖSYM aracılığı ile yayımladıkları tercih kılavuzu ile bünyelerine memur alımı yapacaklar. Peki Tercih işlemleri sonrası yapılması gerekenler nelerdir? Atamalarda KPSS Taban ve Tavan puanlar kaç? İşin Olsa ekibi olarak tüm merak ettiklerinizi sizlerle paylaşıyoruz.

Lise, Ön Lisans ve Lisans 2845 Memur Alımı Yapılacak!

Söz Konusu kamu kurum ve kuruluşlarına meur alımları Lise, Ön lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecektir. Buna göre,

  • Lise Mezunu 153 Memur,
  • Ön Lisans mezunu 1177 Memur,
  • Lisans Mezunu 1515 memur,

alımı yapılacak. 

KPSS Tercih Sonuçları Açıklandı!

KPSS 2022/2 tercihleri için az önce 3 Ocak 2022 tarihi ile ÖSYM'den gelmiş olan duyuruya göre sonuçlar açıklandı. Adaylar sonuçlarına ÖSYM AİS sistemi üzerinden ulaşabilecekler. 

ÖSYM'DEN GELEN DUYURU:

KPSS-2022/2: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

21-28 Aralık 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2022/2 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına, 03 Ocak 2023 tarihinde saat 15.30'dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecektir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

SONUÇ SORGUMAMA EKRANI BURADA

KPSS Yerleştirme Boş Komntenjanları:

Mezinyete Göre Taban KPSS Puanları Belli Oldu!

Lise Mezunu Taban: DEVLET DEMİRYOLLARI TAŞIMACILIK A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ / İSTANBUL / TAŞRA TEKNİSYEN kadrosuna  78,82120 KPSS İle Atama Yapıldı.

Ön Lisans Mezunu Taban YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ / YOZGAT / MERKEZ MEMUR kadrosuna  69,97164 KPSS İle Atama Yapıldı.

Lisans Mezunu Taban TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ  ANKARA / MERKEZ MEMUR kadrosuna   59,49389 KPSS İle Atama Yapıldı.

TÜM ATAMA PUANLARI BURADA

KPSS-2022/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (LİSANS)

KPSS-2022/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (ÖN LİSANS)

KPSS-2022/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (ORTAÖĞRETİM)

Tercih Sonuçları Sonrası Atamalar Ne Zaman Yapılacak?

Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

KURULUŞLARDAN DUYURU BEKLEYEN ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU! SENDE KATIL! SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İSE İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

LİSE MEZUNU KONTENJANLARI: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/lise-mezunu-kpss-20222-ile-153-kamu-personeli-alimi-kadro-ve-kurumlar-h43485.html

ÖN LİSANS MEZUNU KONTENJANLARI: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/on-lisans-kpss-20222-ile-kamuya-1177-kamu-personeli-alimi-kontenjanlari-h43486.html

LİSANS MEZUNU KONTENJANLARI: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/lisans-mezunu-kpss-20222-ile-kamuya-1515-memur-alimi-yapiliyor-h43487.html

Editör: TE Bilisim