Merkezi Yerleştirme ile Memur alımı sürecine girildi. KPSS 2022/2 İile kamuya memur alımı için kurumların talep toplama işlemleri başladı. Merkezi Yerleştirme ile Kamuya farklı kurumlar Türkiye Geneli Memur istihdam edilecek.

KPSS 2022/1 kaçıranlar veya atanamayanlar şanslarını KPSS 2022/2 ile deneyecekler. Buna göre talep toplama süreci başladı. İşin Olsa ekibi olarak merkezi yerleştirme hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

KPSS 2022/2 Tercih Tarihleri Belli Oldu!

2022 yılının başlarında ÖSYM takvimi ile KPSS merkezi yerleştirme tarihi belli olmuştu. Buna göre ÖSYM tarafından belirtilen takvime göre yılın ikinci merkezi yerleştirmesi Aralık ayında yapılacak.

  • KPSS 2022/2 - 21 Aralık ile 28 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılacak.

En Az 2500 Memur Alımı Yapılması Bekleniyor!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yayımlanmış olan KPSS 2022/1 ile kamuya 1878 memur alımı kılavuzu yayımlanmıştı. Söz konusu kadrolar için 3 kişilik kadro ise boş kaldı. Geçtiğimiz yerleştirmede 1875 memur adayı ataması yapılmıştı.

KPSS 2022/2 ile yapılacak merkezi yerleştirmede de en az 2500 kişilik kadro ile alım bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan KPSS ile tercihlerde ikinci tercihlerde kontenjan sayısının arttığını görmekteyiz.

EN AZ 2500 MEMUR ALIMI BEKLEYEN ADAYLAR YORUMLARA YAZSINLAR

202/2 Merkezi Yerleştirme Talep Toplama Başladı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanlığı tarafından yayımlanacak olan Tercih kılavuzu için talep toplama süreci başladı. Bünyesindeki eksikliği karşılamak isteyen Kamu kurumları ve Kuruluşları ilgili kontenjan taleplerini ÖSYM bildiriyor. Kurumlar en az lise, Ön Lisans ve lisans seviyesinde gerçekleştirecekler.

Söz konusu Kurumlar taleplerini En geç 18 Kasım 2022 tarihine kadar bildirmek zorundalardır.

2020 Yılı KPSS Puanı Kullanılacak Mı?

Merkezi yerleştirme için adayların merak ettiği diğer konular ise KPSS 2022/2 merkezi yerleştirmede geçmiş KPSS puanı kullanılacak mı oldu.

Ancak malesef 2020 yılı KPSS puanı geçerli olamayacak ve 2022 yılı yapılan KPSS puanları kullanılacaktır.

Hangi Kadrolarda Memur Personel Alımı Bekleniyor?

Lise Mezunu: Vagon Teknisyeni, Şoför, Memur, Bilgisayar İşletmeni, Hizmetli, Sağlık teknisyeni, Teknisyen alımları yapılacak.

Ön Lisans Mezunu: VHKİ, Anbar memuru, ARFF Memuru, Programcı, Bilgisayar İşletmeni, Dava Takip Memuru, Enformasyon Memuru, Gişe Memuru, Ambar Memuru, İş Makinası Sürücüsü, Sağlık teknikeri, Aşçı, Hemşire, Tekniker, Sekreter, Kondoktör, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Memur, Muhasebeci, Şoför, Teşkil Memuru alınacak.

Lisans Mezunu: Aktüer, Antrenör, Tüketici hakem heyetiraporatörü, VHKİ Kütüphaneci, Matematikçi, Memur, Denizcilik Sörvey Mühendisi, Sekreter, Merkezi Satınalma Uzmanı, Mimar, Astronom, Mühendis, Kimyager, Sosyal çalışmacı, Mühendis, Fizikçi, Grafiker, İstatistikçi, Müze Araştırmacısı, Perfüzyonist, Psikolog, Mütercim, Arpon memuru, ARFF Memuru, Kitap Patalogu, Avukat, Bilgisayar İşletmeni, Stajyer Alım memuru, Şehir Plancısı, Programcı, Veteriner hekim kadrolarında alım yapılacak.

KPSS Taban Puan Kaç İle Kapatır?

Merkezi atamalarda tercih için bildiğiniz gibi herhangi bir Taban puan bildirilmemektedir. Bu kapsamda en az 50 puana bile sahip olan adaylar tercih yapabilmektedir. Ancak yapılan tercihlerden en yüksek olan adaylar belirlenmekte olup en Taban olarak,

  • Lise Mezunu, 65 puan,
  • Ön Lisans Mezunu , 63 puan
  • Lisans Mezunu, 62 Puan ile

atama bekleniyor.

TERCİH KILAVUZU VE GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA