Beklenen duyuru az önce geldi. ÖSYM'den 30 Haziran 2022 tarihli yayımlanmış olan tercih kılavuzu ile memur alımı başvuru süreci başladı. Yılda iki kez yapılan merkezi atama ile Memur Alımı süreci başladı.

ÖSYM tarafından daha önce de duyurulan klavuz tarihleri ile ilk terch kılavuzu olan KPSS 2022/1 Tercih Kılavuzu yayımlandı. Ortaöğretim ( Lise ), Ön Lisans ve Lisans mezunu adayları kapsayan kılavuz ile binlerce memur alımı yapılacak. Tercih kılavuzu ile tercihler 30 haziran 2022 tarihi ile başladı. Tercih için adaylara bir haftalık süre tanınacak. 

KPSS 2022/1 Tercih Kılavuzu İle Binlerce Memur Alımı Yapılacak!

Yayımlanan tercih kılavuzu ile kamuya binlerce memur alımı gerçekleştirilecek. Alımlar Bazı kamu kurum ve kuruluşlar olan, Bakanlıklar, Üniversiteler, Belediyeler ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek. Adayların 2020 yılı KPSS puanı olması yeterli olup mezun oldukları bölüme göre istedikleri kadrolara tercih yapabilecekler.

Tercihler Başladı!

ÖSYM Tercih kılavuzuna tercihler başladı. Tercih ücretini ödeyen adaylar tercihlerini sadece ÖSYM AİS sistemi üzerinden yapacaklar

Tercih Tarihleri: 30 Haziran - 7 Temmuz 2022

Tercih Ekranı: https://ais.osym.gov.tr

Tercih Ücreti Ne Kadar?

Adayların tercih yapabilmeleri için ÖSYM anlaşmalı bankalara tercih ücretini ödemeleri gereklidir. 2022 yılı tercih kılavuzlarına ücret 30 TL olarak açıklanmıştır. ÖSYM anlaşmalı bankalara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİL HABER:  KPSS 2022/1 Tercih Ücreti ve Anlaşmalı Bankalar Hangileri

ÖSYM Tercih Kılavuzu Duyurusu:

KPSS-2022/1: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/1 Tercih Kılavuzuna saat 10.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 30 Haziran – 07 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 07 Temmuz 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2022/1 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZLARI YAYIMLANDI!

Editör: TE Bilisim