Kasım ayı memur personel alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Yayımlanan ilanlara göre kamuya farklı pozisyonlarda ve niteliklerde olmak üzere yüzlerce memur alımı yapılacak. Söz konusu ilanlar Devlet Personel Başkanlığı, Resmi Gazete ve kurumların resmi İnternet adresleri üzerinde yayımlanıyor. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere KPSS-A ve KPSS-B memur alımı ilanlarını derleyeceğiz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Memur alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan, 65 7Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Alım yapılacak pozisyona göre ilgili eğitim kurumlarından ( Ön Lisans ve Lisans ) mezun olmuş olmak gibi nitelikler aranacak.

Adayların Özel olarak ise KPSS, Yaş şartlarını taşıyor olmaları gereklidir. Bu yönde KPSS olarak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 60, 70 veya 80 puan almış olmaları gereklidir.

Alım yapacak ilgili kamu kurumları adayları değerlendirmek amacı ile Giriş sınavı yapacak olup adayların başvuru koşullarını taşımaları durumunda KPSS sıralaması ile yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşan sınav yapılacka ve adayların sınav tarihi itibari ile 35 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

KPSS- A MEMUR ALIMI İLANLARI:

KPSS-A kapsamında kamuya Sağlık Bakanlığı ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bünyelerine memur alımı yapacaklar.

Sağlık Bakanlığına bağlı olan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu 7 kişilik boş kadro ile lisans mezunu olan Müfettiş yardımcısı alacak. Başvurularını 11 Kasım 2019 tarihi itibari ile 25 Kasım 2019 tarihi itibari ile alınacak. İlanın detayları hakkında bilgiye Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Enerji ve  Tabii Kaynaklar bakanlığı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ise Genel İdare Hizmetlerisınıfından 8. derecede 5 adet Müfettiş Yardımcısı (İdari) kadrosuna atama yapılmak üzere yazılı ve sözlü sınav ile memur alacak. İlan hakkında detaylar için Buraya Tıklayınız.

KPSS-B KURUMSAL MEMUR ALIMI İLANLARI:

KPSS B Grubu memur alımı ilanları yayımlandı. iki kurum bünyesine memur alımı yapacak. Adaylardan KPSS şartı aranıyor ve en az 60 KPSS puanına sahip olmak şart. İşte kurumlar.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı 120 kişilik kadro ile Bilişim Uzman yardımcılığı Giriş sınavı ile merkez ve talra teşkilatında bulunan boşluk ile 120 memur alımı yapılacak. Başvurular 20 Kasım 2019 tarihine başlayacak ve en geç 29 kasım 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlan hakkında detaylar için Buraya Tıklayınız.

Çorum Belediyesi ise bünyesine 9 itfaiye eri alımı yapacağını ilan etti. Adayların KPSSP93 puan türünden en az 60 puana sahip olmaları gerekmektedir. Başvurular önümüzdeki hafta başlayacak ve sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuruda bulunacak. İlan hakkında detaylar için Buraya Tıklayınız.

MEMUR ALIMI İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.