3 Kamu Kurumuna 183 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre Kamuya Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 183 kişilik kişi alınacak olup adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edilecektir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

3 Kamu Kurumunun memur alımı ilanları için genel olarak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Aynı zamanda adayların 2020 yılın yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmak şartları aranacak.

Çankaya Belediyesi:

Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak için Zabıta Memuru alımı yapacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden Kadın Erkek Memur Alımı yapılacak. Genel İdare Hizmetler, sınıfında 9. ve 10. dereceli kadrolarda en az B sınıfı sürücü belgesine sahip 80 Zabıta Memuru Alımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı:

Bakanlık Merkez teşkilatındaki Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü emrinde istihdam edilmek üzere 26 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu yönde Lisans mezunu adaylar içerisinden 8 Çözümleyici ve 18 Mühendis Alımı yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı:

Dİyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 77 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlanmıştı. Bu yönde Diyanet Merkez teşkilatına Lise mezunu 47 Hizmetli, ve Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden Prodüktör, Kameraman, Montajcı , Ses Kayıtçısı, Yönetmen, Spiker, Işıkçı, toplam 30 (otuz) kadroya sözlü sınav sonucuna göre açıktan atama yapılacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan kamu ilanları için başvurular 13 Eylül 2021 tarihi ile başladı.. Her kurum için başvuru tarihleri farklı olup Eylül sonuna kadar her kurum için başvurular sona erecektir. ilanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı 77 Personel Alımı İlanı

Çankaya Belediyesi 80 Memur Alım İlanı

Adalet Bakanlığı 26 Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İŞKUR KAMU BAŞVURULARI BAŞLADI!

İŞKUR İle 13 Eylül 2021 tarihli gelmiş olan ilanlara göre kamuya yeni ilanlar yayımlandı. İŞKUR üzerinde başlayacan başvuru süreci ve kadro dağılımı hakkında detayları paylaşıyoruz. 13 Eylül 2021 tarihi ile yayımlanan ilanlara göre:

KARABAĞLAR BELEDİYEBAŞKANLIĞI: 30 Beden İşçisi (Genel), 2 Kepçe Operatörü, 6 Kamyon Şoförü , 2 Kaynak Operatörü,

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ: 12 Güvenlik Görevlisi,

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ:1 Servis Elemanı (Garson) Yardımcısı, 2 Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı)