Adalet Bakanlığı personel alımı için ilan yayımladı. Az önce resmi gazetede yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez Teşkilatında görevlendirilecek 26 Sözleşmeli Personel Alımı yapılacak. Bu kapsamda Bakanlık Bilgi İşle Genel Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere 657 Sayılı Devlet memurları Kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrası uyarınca alım yapılacak.

26 PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI:

Adalet Bakanlığı iki farklı ilan yayımladı. İlk ilana göre 8 Çözümleyici Alımı ve diğer ilana göre 18 Mühendis Alımı yapılacak.

Çözümleyici Kadro Dağılımı:

Mühendis Kadro Dağılımı:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Genel Ortak Şartlar:

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Özel Şartlar:

Çözümleyici alımları için ,

  • Dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az (D) düzeyinde puan almış olmak ya da YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer ÖSYM tarafından belirlenen puanları almış olmak. Ancak, yurt içi veya yurt dışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde yüksek lisans veya doktora yapanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir.
  • Java programlama dili ile diğer programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek,
  • En az 1 yıl Bilgi İşlem Merkezlerinde Programcı olarak çalışmış olmak.

Mühendis Alımları İçin:

  • Fakültelerin dört yıllık Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği veya Matematik Mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı Çözümleyici Alımı ve Mühendis alımı için başvurularına 13 Eylül 2021 tarihi ile başlayacak. En geç 24 Eylül 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacak olup adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 29:59 a kadar Devlet üzerinde Adalet Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek olup duyuruda belirtilen süre içinde şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Çözümleyici Alımı Başvuru Kılavuzu

Mühendis Alımı Başvuru Kılavuzu