Jandarma Genel Komutanlığı az önce yayımladığı duyuru ile 60 Açıktan Memur Alımı ilanı için düzeltme yapıldı. 2020 yılı KPSS Puanı olan adaylar başvuruda bulunamaması sebebi ile jandarmadan gelen son dakika düzeltme ilanı ile 2020 yılı KPSS Puanı olan adaylarda başvuru yapabilecek.

Bildiğiniz üzere Jandarma Genel Komutanlığı 6 Aralık 2021 tarihi ile resmi internet adresi üzerinde ve Resmi Gazetede gelen ilan ile 60 Memur Alımı yapacağını bildirmişti. Devlet Memuru alımı farklı 11 alanda yapılmaktadır. Ayrıca farklı iller için yapılacak alımlara ilişkin başvurular devam ediyor.

60 Memur Alımında KPSS Güncellemesi Geldi!

Jandarma Genel Komutanlığından gelen duyuruya göre 2020 yılı KPSS Puanına sahip olan adaylarda başvuru yapabilecek. Bildiğiniz üzere yayımlanan ilana sadece 2021 yılı KPSS Puanına sahip adaylar başvuru yapabiliyordu. Şimdi 2020 yılı KPSS olanlarda başvuru yapabilecek. İşte Yapılan Düzenleme:

2021 yılı Jandarma Genel Komutanlığı açıktan devlet memuru teminine başvuruda bulunacak adayların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için başvuru şartları aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir. Buna göre ilan metninde belirtilen diğer şartları taşımaları halinde 2020 KPSS P3 puanı olan adaylar da başvuru yapabilecektir.

Yapılan düzenleme ile 2020 KPSS P3 puanı da kabul edileceğinden, Personel Temin Sisteminde (PTS) mevcut başvurusu olan adayların, varsa 2020 KPSS P3 puanını kullanmak istemeleri durumunda, PTS üzerinden (başvuru sürecindekiler sekmesinden) başvurularını güncellemeleri gerekmektedir. Başvurularını güncellemeyen adayların 2020 KPSS P3 puanları değerlendirmeye alınamayacaktır. Başvuru esnasında adayların ÖSYM’den sisteme yükledikleri en yüksek KPSS P3 puanı dikkate alınacağından bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

Başvuru Süreci Devam Ediyor!

Jandarma Genel Komutanlığı 60 memur alımı başvuru süreci 6 Aralık 2021 tarihi ile başlamıştı. En geç 21 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecek başvurular sadece Elektronik ortamda Jandarmanın resmi İnternet adresi üzerinden yapılacak.

BAŞVURU EKRANI

GÜNCELLENEN İLANIN TAM METNİ

Güncellenen Memur Alımı Kontenjan Dağılımı: