İçişleri Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazetede 20 Nisan 2023 tarihi ile gelmiş olan memur alımı ilanına göre İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı olan Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 15 kişilik kadro ile memur alımı yapılacağını bildirdi. Söz konusu ilana göre Göç İdaresi Merkez Teşkilatına memur alacak.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Göç İdaresi Başkanlığı Genel İdare Hizmetleri sınfında bulunan 8 inci ve 9 ncı dereceli kadrolarda istihdam edilmek üzere 15 Göç Uzman Yardımcısı alımı yapacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesine alacağı Göç Uzman Yardımcısı kadrosu için genel olarak 657 Saylı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılcak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?,

KPSS Şartı Nedir?

2021 veya 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP29, KPSSP30, KPSSP31, KPSSP32, KPSSP36, KPSSP41 puan türlerinden herhangi birinden 70 (yetmiş) ve üzeri puan almış olmak.

Yaş Şartı Nedir?

01 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış (01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık Göç İdaresi Başkanlığı bünuyesine memur alımı için adaylar başvurularına Nisan ve Mayıs aylarında yapacak. Aşağıdaki tarihler içerisinde başvurular sadece kariyer adresine gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 24 Nisan - 02 Mayıs 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim