İBB Memur Alımı başvuruları Başladı.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapacağını bildirdi. Söz konusu yayımlanmış olan ilan ile İBB en az lise mezunu adaylar içerisinden kadrolu Memur Alımı yapılacak. Bu kapsamda Başvuru süreci ve diğer bilgileri İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Online, Şahsen veya Posta yolu ile Başvuru İmkanı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvuruları için süreç Bugün 27 Haziran 2022 tarihi ile başladı. Belediye daha önce de açıkladığı gibi başvuruları her şekilde kabul edecektir. Bu yönde Online başvuru, Şahsen başvuru ve posta yolu ile başvuru alınabilecektir.

DİKKAT: Başvurular öncelikle Online olarak yapılacak. Sonrasında ise online doldurulan başvuru formunun çıktısını alarak Şahsen başvuru iletilecektir.

Başvuru Tarihleri: 27 Haziran - 1 Temmuz 2022

Online Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/ibb-is-basvurusu

Şahsen veya Posta ile Başvuru Ekranı: Kemalpaşa Mahallesi 15 Temmuz Şehitleri Caddesi No:5 34134 Belediye Sarayı Saraçhane Fatih

Başvuru İçin Adaylardan İstenen Belgeler Hangileridir?

1. Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı ve aslı ibraz edilmek kaydıyla kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,

2. Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği veya e-Devlet üzerinden alınacak barkotlu mezuniyet belgesi (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri kurumumuzca tasdik edilebilir),

3. KPSS sonuç belgesinin ÖSYM sitesinden alınan barkotlu bilgisayar çıktısı (1 Adet)

4. Yabancı okul mezunları için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri kurumumuzca tasdik edilebilir),

5. Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

6. Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,

7. Biyometrik fotoğraf (başvuru formuna yapıştırılacak) (1 Adet)

Başvuru Şartları ve Kontenjan Dağılımı Nedir?

İBB 100 kişilik kadro ile 14 farklı alanda memur alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar, "17 Düz Memur, 2 İstatistikçi, 5 Kütüphaneci, 5 Mimar, 10 Mühendis, 5 Peyzaj Mimarı, 5 Şehir Plancısı, 25 Tekniker, 5 Teknisyen, 2 Psikolog, 5 Sağlık Teknikeri, 5 Sağlık Teknisyeni, 6 Veteriner Hekim, 3 Veteriner Sağlık Teknisyeni" kadrolarında gerçekleştirilecek.

Başvuru yapmak isteyen adaylar 657 Sayılı DMK sağlıyor olmak, KPSS'den en az 70 puan almış olmak ve mesleki nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: İBB 100 Memur Alımı İlanı 2022 En Az Lise Mezunu Kadro ve Şartlar

Memur Alımı Sınav Bilgileri Nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi memur alımı için sınav yapılacak. Söz konusu sınav için adaylar öncelikle KPSS Puanı ile değerlendirmeden geçmeleri gereklidir. Kadrolu Memur Alımı sınavı için sözlü olarak yapılacak. Sözlü Devlet memuru sınavı 18 - 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sözlü sınavda adaylara,

1) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

2) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

4) Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat,

konuları ile kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesini kapsar.

Editör: TE Bilisim