Gelir İdaresi Başkanlığı engelli adaylar içerisinden memur alımı ilanı yayımladı. Az Önce yayımlanmış olan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere Genel idare Hizmetleri sınıfında istihdam edilmek üzere Engelli adaylar içerisinden 150 memur alımı gerçekleştirilecek. İlgili ilana göre alımlar EKPSS tercih kılavuzu ile yapılacak. Başvuru yapacak adaylardan bazı şartlar aranacak.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı Türkiye Geneli farklı şehir ve ilçelerde istşhdam edikmek üzere 150 Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni ( VHKİ ) alımı yapılacak. Alımlar 2023 EKPSS Tercih kılavuzu ile yapılacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Gelir İdaresi Başkanlığı VHKİ Alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanu kapsamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, En az %40 engelli olmak, Engelli Kamu personeli Seçme Sınavına katılmış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi şartlar aranacak.

Ayrıca Alımlar 4001 Nitelik kodu ile yapılmakta olup, söz konusu nitelik koduna göre herhangi bir Lisans programından mezun olmuş olmak şartı aranacaktır.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni için tercih süreci 5 Ocak 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 13 Ocak 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Tercihler sadece ÖSYM aracılığı ile yapılacaktır. 

TERCİH KILAVUZLARI BURADA