Kamuya Engelli Memur personel alımı süreci başladı. Az Önce ÖSYM'den gelmiş olan duyuruya göre 2023 EKPSS tercih kılavuzu ile 2323 Memur Alımı ve Personel alımı yapılacak. Engelli adayların uzun süredir eklediği kılavuz yayımlandı. Kamuya en az İlkokul mezunu Memur Personel alımı için kontenjan detayları ve şartları belli oldu. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili bilgileri aktaracağız.

2023 EKPSS Tercih KIlavuzu İle 2323 Memur Personel Alımı Kontenajn Dağılımı:

EKPSS ile mezuniyete göre kontenjan dağılımı haberde.

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunu: 36 Kişi ( Hizmetli )

Ortaöğretim Mezunu: 360 Kişi ( Kaloriferci, Teknisyen, Çocuk Eğiticisi, Hemşire, Hizmtli, İmam Hatip, Kuran Kursu Öğreticisi, Memur, Müezzin Kayyım, VHKİ, Temizlik Hizmetlisi, Sağlık Teknisyeni, Laborant, Veteriner Sağlık Telknisyeni )

Ön Lisans Mezunu: 704 Kişi ( Aşçı, Bilgisayar İşletmeni, İmam Hatip, Kameraman, Kuran Kursu Öğreticisi, Matbaacı, Memur, Muhasebeci, Müezzin Kayyım, Programcı, Sağlık Teknikeri, Sekreter, Tahsildar, Tekniker, Veteriner Sağlık Telknisyeni , VHKİ)

Lisans Mezunu: 1223 Kişi ( Avukat, Bilgisayar İşletmeni, Biyolog, Çocuk gelişimcisi, Din Görevlisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Hemşire, İmam Hatip, İstatistikçi, Kimyager, Kuran Kursu Öğreticisi, Kütüphaneci, Memur, Mimar, Muhasebeci, Müezzin kayyım, Mühendis, Öğretmen, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, Şehir Plancsı, VHKİ, Veteriner Hekim, Yönetim Görevlisi, Zabıt Katibi )

ENGELLİ ADAYLAR İNSTAGRAMDA TOPLANDI! SENDE KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Tercih Süreci Başladı!

ÖSYM'den 5 ocak 2023 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre Kamuya 2323 Memur Perosnel alımı içni tercih süreci başladı. Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Tercih Tarihleri: 5 - 13 Ocak 2023

Tercih Ekranı: https://ais.osym.gov.tr/

ÖSYMden Gelen Duyuru:

2023-EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2023-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzuna saat 10.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 05-13 Ocak 2023 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 05 Ocak 2023 tarihinde saat 10.00’da başlayacak ve 13 Ocak 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan 2023-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2023-EKPSS TERCİH KILAVUZLARI:

Kimler Tercih Yapabilecek!

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme,Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, EKPSS sonuçları ve kura usulü ile yapılacak yerleştirmeye ilişkin esasları kapsamaktadır.

KPSS Puanı İle Memur Alımı Detayı Nedir?

Adayların, bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için 2020-EKPSS veya 2022-EKPSS’ye girmiş ya da 2020-Kura veya 2022-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekmektedir.

Ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı kullanılacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Engelli Memur Personel alımında adaylardan,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- 18 Yaşını tamamlamış olmak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.

- Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak.

Tercih Ücreti Ödenecek Mi?

Engelli Memur personel alımı için adaylardan herhangi bir tercih ücreti alınmayacak Bildiğiniz gibi diğer Tercih kılavuzlarında adaylardan 30 TL ücret alınmaktaydı. Ancak engelli atamaları olduğu içni herhangi bir Ücret talep edilmeyecektir.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA