Dışişleri Bakanlığı memur alımı yapıyor. Bugün yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Türk Uyruklu adaylar içerisinden sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilana göre en az lise mezunu alım yapılacak olup başvuru şartlarını sizlere aktaracağız.

Dışişleri Bakanlığı Atina Büyükelçiliği'ne Türk Uyruklu sözleşmeli sekreter alımı yapacak. Söz konusu pozisyon için adaylardan KPSS şartı aranmayacak. Ancak bu yönde adaylara sınav ve mülakat yapılacak. Başvuru için adaylardan hangi şartlar aranacak? Kimler başvuru yapabilecek?

En az Lise Mezunu Olan Herkes Başvuru Yapabilecek!

Dışişleri Bakanlğı Büyükelçiliğe memur alımı için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Aynı zamanda 46 yaşından büyük olamamak, Türkiye Cumhuriyeti bayandaşı olmak, 

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Çok iyi derecede Yunanca ve Türkçe bilmek ve eğer varsa İkinci dil olarak İngilizce tercih sebebi olacak.

Öte yandan Bilgisayar kullanabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Her türlü iklim şartlarında görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranacak.

Başvurular Başladı! İstenen Belgeler Nedir?

Başvurular elektronik ortamda herçekleştirilecek. Başvuru süreci ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup Nisan ayına kadar devam edecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar aşağıdaki belgeleri temin etmeleri gerekmektedir.

1. Özgeçmiş (CV) (Adayın adresi, telefon numarası ve e-posta adresine de özgeçmişte yer verilmelidir.),

2. Türk pasaportuna sahip adayların pasaport örneği ile işlem görmüş sayfaları (Kariyer Kapısı’na tek bir belge halinde yüklenmesi gerekmektedir.),

3. Nüfus cüzdanının (T.C. kimlik kartının) aslı veya onaylı sureti,

4. Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet renkli vesikalık fotoğraf,

5. En son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti (Son olarak yurt dışındaki okullardan mezun olan adayların lise veya üniversite diplomalarından birine ilişkin Eğitim Müşavirlikleri/Ataşelikleri, Milli Eğitim Bakanlığı ya da Yükseköğretim Kurulundan alacakları denklik belgelerini, Kariyer Kapısı üzerinden yapılan başvuru sırasında “Ek Dosya” bölümündeki “Denklik Gösterir Belge” alanına mutlaka yüklemeleri gerekmektedir.),

6. Erkekler için askerlik kesin terhis belgesi veya askerlikle ilişikleri olmadığına dair belge.

Başvuru Tarihleri: 25 - 11 Nisan 2022 Saat 23:59'a kadar.

Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

İLANIN TAM METNİ BURADA