Dışişleri Bakanlığı 2022 yılı beklenen ilanı yayımladı. Az Önce gelmiş olan memur alımı ilannına göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 3 farklı alanda ve Sınavda Memur alımı gerçekleştireceğini bildirdi. Başvuru kılavuzu Resmi Gazetede yayımlanmış olup başvuru süreci ve kontenjan dağılımına iilişkin tüm detaylar belli oldu.

Memur Alımı Yapılacak Kontenjanlar Hangileridir?

Dışişleri Bakanlığı 180 kişilik kadro ile Yabancı dil bilen ve YDS puanına sahip olan adaylar alacak. Bu yönde,

  • 30 Hukuk Uzmanı,
  • 75 Aday Meslek Memuru,
  • 75 Aday Konsolosluk ve İhdisas Memuru,

kontenjanlarında memur alımı gerçekleştirilecektir.

Alım Yapılacak Yabancı Dil Kontenjan Dağılımı:

Başvuru Şartlar Nelerdir?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Yabancı Dil sınavı Şartı aranacak.

Yaş Şartı olarak, Hukuk Uzmanı için 45 ve Aday Meslek memuru ve Konsolosluk İhdisasa Memuru kadroları için 35 yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

KPSS Şartı Aranmıyor!

Adayların başvuru için herhangi bir KPSS şartı aranmayacakktır. Bunun yerine adayların belirtilen Yabancı dil sınavı şartını sağlıyor olmaları gerekmektedir.

Yabancı Dil Sınavı Şartı nedir?

Son yıllarda geçerliliği bitmemiş olan Yabancı Dil Sınavından yukarıdaki tabloda da belirtildiği gibi Taban YDS puanı şartını sağlıyor olmaları gerekmektedir. 

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Hukuk Uzmanı Başvuru Detayları

Giriş sınavı başvuruları 7 Kasım 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 18 Kasım 2022 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular, e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

 Aday Meslek Memuru Başvuru Detayları

Giriş sınavı başvuruları 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 29 Temmuz 2022 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular, e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Aday Konsolosluk ve İhdisas Memuru Başvuru Detayları

Giriş sınavı başvuruları 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 12 Ağustos 2022 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular, e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA