DSİ resmi gazetede memur alımı ilanı yayımlandı. 30 Haziran 2022 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Devlet Su İşleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere 26 kişilik kadro ile Sözleşmeli Avukat pozisyonuna memur personel alımı yapılacak. Avukat Alımı için adaylardanb arabab nitelikler ve detayları nedir? Başvurular Ne Zaman Yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

DSİ Avukat Alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Eğitim Şartı:

Son müracaat tarihi itibarıyla Hukuk Fakültelerinin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Hukuk Programı bölümünden mezun olmak.

Ruhsat Şartı:

Son müracaat tarihi itibarıyla Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Devlet Su İşlerine Avukat alımı başvurusu için süreç Temmuz ayında başlayacak. Online olarak yapılacak başvurular kabul edilecektir.

Başvuru Tarihleri: 18 Temmuz  - 28 Temmuz 2022

Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim