Resmi gazete memur alımı ilanları yayımlandı. 29 Kasım 2022 tarihi ile yayımlanan memur alımı ilanına göre Cumhurbaşkanlığına memur alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığına bağlı olan Strateji ve Bütçe Başkanlığı farklı kadrolarda memur alımı yapacak. 

Söz konusu ilana göre Strateji ve Bütçe Başkanlığı bünyesine 55 kişilik kadro ile Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı giriş sınavı ile 8. ve 9. dereceli kadrolara memur alımı yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan kontenjan bilgisi hakkında başvuru şartları ve alan dağılımını aktaracağız.

SBB 55 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı nedir?

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı memur alımları,

  • İktisat 15 Kişi,
  • Kamu Yönetimi 9 Kişi,
  • Maliye 9 Kişi,
  • İşletme 7 Kişi,
  • Uluslararası İlişkiler 6 Kişi,
  • Bilgisayar Mühendisliği 3 Kişi,
  • İnşaat Mühendisliği 2 Kişi,
  • Endüstri Mühendisliği 2 Kişi,
  • Hukuk 1 Kişi,
  • Sosyoloji 1 Kişi,

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adyalar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacaktır.

Başvuru Özel Şartları Nelerdir?

Strateji ve Bütçe Başkanlığı memur alımında özel olarak, Eğitim, KPSS, Yaş, Yabancı Dil şartları aranacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının; İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Hukuk, Maliye, Sosyoloji, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir. 

Yaş Şartı: 

Giriş sınavının yazılı kısmının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş (35) yaşını doldurmamış olması (01/01/1988 ve daha sonra doğmuş olmak),

Yabancı Dil Sınavı Şartı:

 ÖSYM tarafından yapılan YÖKDİL veya YDS den son beş yıl içerisinde yapılan sınavdan İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça dillerinden en az biri için en az 70 puan almış olmak gereklidir.

KPSS Şartı Aranacak!

Memur alımında başvurular 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS'den aşağıdaki tabloya göre puan türlerinden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

SBB memur alımı başvuru süreci en geç 15 gün içerisinde tamamlanmış olması gereklidir. Başvurular sadece İnternet üzerinden tamamlanacak başvuru formu ve istenen belgelerle birlikte gerçekleştirilecektir.

Başvuru Adresi: www.sbb.gov.tr

Başvuru Tarihleri: 29 Kasım - 13 Aralık 2022

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim