Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2022 yılı için yayımladığı İdare Memuru alımı ilanı ile Kadın Erkek adaylar içerisinden Memur Alımı yapılacağını bildirmişti. KPSS Puanı ile yapılan başvurularda KPSS Puanı şartı aranıyor. peki İdare Memuru alımı KPSS Taban puanı kaç olacak? Başvuru sonuçları sorgulama ekranı nedir?

CTE 150 İdare Memuru Alımı Yapacak!

Adalet Bakanlığı CTE bünyesine Ceza ve İnfaz kurumunda görevlendirilmek üzere 150 İdare Memuru Öğrencisi alımı yapacak. En az Dört yıllık lisans eğitimi alan adayların başvuru yapabileceği ilan için KPSS Puan şartı yer alıyor. Öte yandan P3 puan türünden en az 70 puan almış olan adaylar başvuruda bulunabildiler.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden az önce gelmiş olan duyuruya göre Başvur sonuçları ve değerlendirme sonuçları açıklandı. Sözlü sınava çağırılacak adaylar ve sınav konuları açıklandı. Başvuru sonuç sorgulama ekranına haberin devmaından ulaşabilirsiniz.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı?

İdare Memuru alımı için adaylar Başvurular 2020 yılı KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı ile gerçekleştirilmektedir. Başvuru değerlendirmesi de KPSS Puanu ile yapılacak. En yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile kadro sayısının 5 lkatı aday yani 751 kişi seçilmiştir. CTE'den konu şle alakalı gelen duyuru şöyledir:

Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin “Başvuruların İncelenmesi” başlıklı 31/A maddesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden başvurusunu tamamlayan 10.975 adayın başvurularının incelenmesi sonucunda; başvuru şartlarını taşıyan İdare Memuru Öğrencisi adaylarının KPSS P3 puan üstünlüğü esas alınarak en yüksek puandan başlanmak suretiyle sıralanması sonucu 150 kadro sayısının 5 katı 751* idare memuru öğrencisi adayı sözlü sınav ve mülakata katılmaya hak kazanmış olup; sözlü sınav ve mülakata katılacak olan aday bilgileri ilan ekindeki sorgu ekranından görüntülenebilecektir. (* 750’inci aday ile 751”inci adayın puanları birebir aynı olduğundan Yönetmelik hükümleri gereği her iki aday da sözlü sınava katılacaktır.)

KPSS Taban Puan Kaç?

Adayların merak ettiği bir diğer niteliklerden biriside İdare Memuru alımı sonuçlarından çıkacak Taban KPSS Puanı oldu. Başvurular en az 70 puan ile kabul edildi. Ancak sonuçlada en düşük 80 puan beklenmektedir.

Sözlü Sınav Konuları Nedir?

Sözlü sınav işlemleri Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü hizmet binasında (Hacı Bayram Mahallesi Agâh Efendi Caddesi No:70/1 Altındağ/ ANKARA)

Sözlü sınavda sorulacak konular ve puan dağılımı ise;

  • İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi 40,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 20,
  • Genel Kültür 40,

Puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken; genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurumu idaresine ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulacaktır.

Mülakat;

  • İlgilinin davranışı ve genel fiziki durumu 50,
  • Bir konuyu kavrama ve ifade etme yeteneği 50,

Puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Öğrenci adayının sözlü sınavda ve mülakatta başarılı sayılabilmesi için her birinden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekmektedir.

BAŞVURU SONUÇLARI: https://cte.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/150-idare-memuru-ogrencisi-alim-ilani-kapsaminda-sozlu-sinav-ve-mulakata-katilacak-adayla21102022013956