Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Ölçme, Seçme ve yerleştirme merkezi başkanlığından az önce 7 Aralık 2022 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde sözleşmeli memur personel alımı yapacak. Ön Lisans ve Lisans mezunu alım yapılacak olup Mezuniyete Göre kontenjan dağılımı ve detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

KPSS 2022/12 Tercih Kılavuzu Yayımlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesine memur personel alımı için yayımlanmış olan kılavuza göre Ön Lisans mezunu ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak. ÖSYM 7 Aralık 2022 tarihi ile sürpriz bir duyuru ile KPSS 2022/12 tercih kılavuzu yayımlandı. ÖYM'den tercih kılavuzu için gelmiş olan duyuru şöyle:

KPSS-2022/12: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/12 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 07-12 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri, 07 Aralık 2022 tarihinde saat 11.00'de başlayacak ve 12 Aralık 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2022/12 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Kamuya 1587 Memur Alımı Yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından gelmiş olan duyuruya göre KPSS 2022/12 tercih kılavuzu ile kamuya Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 1587 Memur Alımı yapılacağı açıklandı.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı:

Ön Lisans Mezunu:

  • 741 Büro Personeli

Lisans Mezunu:

  • 766 Büro Personeli
  • 39 Mühendis,
  • 7 Mimar,
  • 34 Avukat,

TERCİH YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU! SENDE KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Kimler tercih Yapabilecek?

Söz konusu yayımlanan tercih kılavuzuna göre kamua 1587 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Alımalarda genel olarak adaylardan

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Aranacak!

Söz konusu tercih kılavuzu için alımlar KPSS Puanı ile yapılacak. Bu kapsamda 2022 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM'den gelmiş olan duyuruya göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesine tercihleri almaya başladı. Tercih işlemleri 5 gün süreceği açıklandı.

Tercih Tarihi: 07-12 Aralık 2022

Tercih Ekranı: https://ais.osym.gov.tr

TERCİH ÜCRETİNE DİKKAT!

Adayların tercih yapabilmeleri için tercih ücretini ödemeleri gereklidir. 30 TL olan tercih ücreti ÖSYM anlaşmalı bankalara yatırılacak. Söz konusu bankalara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM ANLAŞMALI BANKALAR

KPSS 2022/12 Tercih Kılavuzları:

Genel Bilgiler

TABLO-1. Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

TABLO-2. Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

Sözleşmeli Personel Pozisyonları İçin Aranan Nitelikler (Ön Lisans)

Sözleşmeli Personel Pozisyonları İçin Aranan Nitelikler (Lisans)

Editör: TE Bilisim