Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. 31 Aralık 2022 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Bakanlığın merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 383 Memur Alımı yapılacak. Alımlar için kontenjan dağılımı ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

383 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Bağlı olan İklim Değişikliği Başkanlığında görevlendirmek üzere 6. 7. 8. ve 9. dereceli kadrolarda 383 memur alınacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kontenjan Dağılımı:

  • 25 Müfettiş Yardımcısı,
  • 74 Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcısı,
  • 14 Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzman Yardımcısı,
  • 220 Milli Emlak Uzman Yardımcısı,
  • 30 Milli Emlak Denetmen Yardımcısı,

olmak üzere 363 Memur alınacak.

İklim Değişikliği Başkanlığı Kontenjan Dağılımı:

  • 20 İklim Değişikliği Uzman Yardımcısı,

2023 Yılı Memur Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaş olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " gibi şartlar aranacaktır. Özel Olarak ise,

  • Yaş Şartı olarak Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının İlk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak Yani 1 Ocak 1988 ve sonrası doğulu olmak,
  • KPSS Şartı olarak, 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den puan almış olmak,
  • Eğitim Şartı, En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

Giriş Sınavı Yapılacak!

Söz konusu memur kadrolarına atama için adaylara öncelikle KPSS puan değerlendirmesi ile belirlenecek adaylar Yazılı ve Sözlü olmak üzere İki aşamalı Giriş sınavına tabii tutulacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı memur alımı başvuruları için net tarih verilmedi. Resmi gazetede yayımlanan ilan da herhangi bir tarih yok. Ancak başvurular Ocak ayı içerisinde Elektronik ortamda yapılacak.

İLANIN TAM METNİ

İLAN KILAVUZUNDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim