İçişleri Bakanlığı memur alımı başladı. Bakanlığa bağlı olan AFAD bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapılacağını bildirdi. 43 Kişilik boş kontenjan ile memur alımı gerçekleştirilecek olup Başvuru ekranı ve adaylardan istenen nitelikleri sizlerle paylaşıyoruz. 

AFAD Memur Alımı Başladı!

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı için başvuru süreci başladı. Adaylar bazı nitelikleri sağlıyor olması dahilinde başvurular Bugün ( 23 Ocak 2023 ) itibari ile başladı. Sadece Başvuru niteliklerini sağlayan adaylar başvuru yapabilecek. 

Başvuru yapacak adaylar en geç 30 Ocak 2023 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece AFAD kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU ADRESİ: https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Başvuru Adımları?

AFAD Memur alımına başvurular yukarıdaki bağlantı adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. Yukarıdaki bağlantıya tıkladıktan sonra açılacak ekranda sisteme e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra " Yeni Başvuru " bağlantısı üzerine tıklayarak ve " AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI - AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ UZMAN YARDIMCISI GİRİŞ SINAVI İLANI " seçeneğine tıklayarak başvurumuzu başlatabiliriz.

Hangi Alanlarda Başvuru Yapılacak?

AFAD 43 kişilik kadro ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı alımı yapılacağını belirtti. Bu kapsamda alımlar yapılacak alanlar şöyledir;

KPSS ve Yabancı Dil Sınavı Şartı Aranacak!

AFAD 43 memur alımında başvuru yapacak adayların öncelikle yukarıdaki belirtilen alanlarda dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir. 

Öte yandan 35 yaş şartı ve 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklerin taşınıyor olması gerekmektedir. 

Ayrıca ÖSYM tarafından 2021 veya 2022 yıllarında yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (Almanca, Fransızca, İngilizce) asgari (C) düzeyinde veya dil yeterliği bakımından bunlara denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak.

2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS den yukarıdaki puan türlerinden adayların en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

YENİ İLANLARDAN VE GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA